Seçimden Sonra ilk defa konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin, “Ülkenin çıkarlarını, mazlumun çıkarlarını, halkın çıkarlarını, sivil toplumun çıkarlarını, meydanın çıkarlarını savunan insana efendim istifa edecek. Geçiniz bunları. Biz so

Seçimden Sonra ilk defa konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin, “Ülkenin çıkarlarını, mazlumun çıkarlarını, halkın çıkarlarını, sivil toplumun çıkarlarını, meydanın çıkarlarını savunan insana efendim istifa edecek. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam yaptığı balkon konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Eğer kaybedenler varsa haram yiyenlerdir. Helalden yana olanlar, kul hakkı yemeyenler, mazlumun yanında olanlar neden kaybedecek. Dünyanın hiçbir yerinde diktatörler kazanmamıştır. Kazanamaz da zaten ama onlar kazandıklarını düşünüyorlar. Türkiye kazanmıştır. Süreç göreceksiniz farklı bir şekilde yürüyecektir. Bu mesajlar önümüzdeki süreçte daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor. Medyaya, sivil topluma, siyasal partilere, her alana baskı uygulanacaktır ama ona şunu söylemek isterim. Bu daha başlangıç, eğer önünde boyun eğecek kişi arıyorsan balkon konuşmasında yanında olan adamlara bak. Bize hiç bakma. Biz başımız dik yürüyoruz. Kimsenin önünde de boyun eğmeyiz” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ZAMAN YURTTAŞLARIMI SUÇLAMADIM”

İstifa ettiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“İstifa edecek birisi varsa bu ülkeyi soyan adamdır. Ülkeyi soyana istifa edecek mi etmeyecek mi diye sorulmuyor. Ülkenin çıkarlarını, mazlumun çıkarlarını, halkın çıkarlarını, sivil toplumun çıkarlarını, meydanın çıkarlarını savunan insana efendim istifa edecek. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Bütün seçim sonuçlarına bakın. Tamam beklediğimiz oranda oy almadık. Bunu bende biliyorum ama hiçbir zaman yurttaşlarımı suçlamadım ama bir çizgimiz var, yukarıya doğru kararlılıkla gidiyoruz. Ağır ağır, sindire sindire, halka daha fazla gideceğiz. Daha fazla onlarla birlikte olacağız. Gerçekleri daha fazla anlatacağız. Son seçimde yine mağdurları oynadı. Hem malı götürüyor hem mağdurum diyor. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum. 31 Mart’tan sonra Türkiye’de baskının artacağını hepiniz göreceksiniz. Biz yine sağduyulu, yine halkın yanında olacağız. Yine demokrasinin yanında olacağız, yine özgürlükleri savunacağız. Yine medya özgürlüğünü savunacağız, yine sivil toplumu savunacağız. Çünkü biz demokrasiyi savunacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset