Seçim sonrası sonrası kritik toplantı!

Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52 oyla kazanan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün seçimi kazandığının kesinleşmesinin ardından İstanbul’dan Ankara’ya geçti.AK Parti Genel Merkezi’nde yakın kurmaylarıyla ilk değerlendirmeyi yapan Erdoğan, bugün partinin yönetim

Seçim sonrası sonrası kritik toplantı!

Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52 oyla kazanan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün seçimi kazandığının kesinleşmesinin ardından İstanbul’dan Ankara’ya geçti.

AK Parti Genel Merkezi’nde yakın kurmaylarıyla ilk değerlendirmeyi yapan Erdoğan, bugün partinin yönetim organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) toplayacak. Toplantıda, Erdoğan sonrası için ilk sinyallerin verilmesi bekleniyor.

AĞIR TOPLAR OLACAK

Erdoğan başkanlığında partinin ağır toplarının katılacağı toplantıda, hem seçim sonuçları masaya yatırılacak, hem de bundan sonrası için partinin yol haritası şekillendirilecek.

MKYK’da Erdoğan’ın istifası ve kongre süreci konuşulacak. Partinin önde gelenlerinden Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay gibi isimlerin üye olduğu MKYK’da, parti yönetiminin atacağı adımlar kararlaştırılacak. MKYK’da, kongre kararına ilişkin MYK’ya yetki verilmesi bekleniyor. Bu durumda kongreye ilişkin tüm kararlar, MYK tarafından alınacak ve uygulamaya konulacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan’ın kim olacağına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Balkon konuşmasından sonra, mini bir MYK toplantısı yapabiliriz. Yarın (Bugün) da MKYK toplanacak. Bölünecekler, parçalanacaklar dedikleri zaman kavga etmedik. Ortak aklı egemen kıldık. MYK, MKYK ve istişare toplantılarından sonra başbakanımızı belirleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler