Seçim hükümeti nasıl kurulacak ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa gereği, bugün Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabul edecek ve seçimin yenilenmesi kararını alacak.Pekiyi sonra ne olacak; işte cevabı. Önce seçim kararı Resmi Gazetede yayımlanacak. Ardından Cumhurbaşkanı hükümeti

Seçim hükümeti nasıl kurulacak ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa gereği, bugün Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabul edecek ve seçimin yenilenmesi kararını alacak.

Pekiyi sonra ne olacak; işte cevabı. Önce seçim kararı Resmi Gazetede yayımlanacak. Ardından Cumhurbaşkanı hükümeti kurması için bir milletvekilini görevlendirecek. Bu kişi de muhtemelen Ahmet Davutoğlu olacak. Daha sonra oy oranlarına göre CHP, MHP ve HDP'den hükümete üye vermesi istenecek. Üye verilmemesi durumunda Meclis dışından da bağımsız kişiler hükümete atanabilecek ve 5 gün içinde geçici hükümet oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset