Seçilme yaşı 66 ay olsun

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın seçilme yaşını 18’e çekme önerisini “66 ay uygundur” esprisi ile eleştirdi. Bahçeli, Darbe Komisyonu’nun çalışmalarını da “Komisyon üyelerinin her biri bir kitap üretir gibi geliyor. Bir şey çıkmaz on

Seçilme yaşı 66 ay olsun

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın seçilme yaşını 18’e çekme önerisini “66 ay uygundur” esprisi ile eleştirdi. Bahçeli, Darbe Komisyonu’nun çalışmalarını da “Komisyon üyelerinin her biri bir kitap üretir gibi geliyor. Bir şey çıkmaz ondan” şeklinde değerlendirdi. Samsun ziyaretinden Ankara’ya dönüşünde molada bir grup gazeteciyle sohbet eden Bahçeli, şu değerlendirmeleri yaptı:
 
Kurşun adres tanımaz
 
“Kuzey Irak’la ilgili tezkerenin en geç 17 Ekim’de uygulamaya konacak şekilde gelmesi gerekiyor. Bu hafta içinde bir de o gelecek. Kurşun adres tanımaz; neresi ise oraya gider. Oraya takılmamak lazım.
 
Her biri kitap üretir
Darbe Komisyonu’ndaki görüşmeler, gelecekte konular üzerinde kitap yazmak isteyenlere referans teşkil eden çalışmalar bunlar. Komisyon üyelerinin her biri bir kitap üretir gibi geliyor. Bir şey çıkmaz ondan.
 
Gündem değiştiriyor
 
Seçilme yaşı için 66 ay uygundur, diye düşünüyorum! Mademki ilkokula çocukları gönderiyorsun, Meclis’e de gönder demektir o zaman. Meclis’i çocuk kabul etmek demektir. Bunlar gelişi güzel ortaya konacak değerlendirmeler değil. Seçme yaşının 18 olması toplumca benimsenmiştir. Ancak seçilme yaşının 18 olması... Sayın Başbakanın böyle bir kavramı, gündem değişikliği ve tezkerenin yoğun tartışmalarını biraz hafifletmek için açıkladığını düşünüyorum. Türkiye’de oy verme yaşı 18 olarak makuldür; fakat seçilme için 18 ne kadar doğrudur tartışmak lazım. 18 yaşında daha üniversiteye yeni giriyorlar. Askerde olanların oy kullanması o doğrudur. Askerde bulunan bir kişi zaten 18 yaşını aştığı için askere gidiyor, orada oy kullanabilir.
 
Süreyle zorlamamalı
 
Başbakanın yeni anayasanın çıkma arzusu taşıdığını ısrarlı bir şekilde vurguladığını düşünüyorum. Hangi ölçüde kabul görür ya da tepki gelir bilmiyorum. Çıkmayacağını düşünmemek gerek. Süre verip çıkmadığı için anayasa değişikliğinden vazgeçmek doğru olmaz. Toplum böyle bir değişikliği arzuluyor. Meclis’teki komisyon partiler olarak hazırlıklarını yapıp görüşünü oraya veriyor. Bazıları kabul ediliyor bazıları öteleniyor. Bu çalışmayı bir süre belirleyerek belli bir zorlamayla yönlendirmek doğru değil. O süreden sonra vazgeçmek de doğru değil. Bu aceleye getirilmemeli, ama anayasa değişikliği sürecinin tamamlanmasında yarar var. Artık ülkede anayasanın değişmesi tartışması son verilmeli.
 
Ruhunu incittiler
 
Mezarının açılması ile rahmetli Turgut Özal’ın ruhunu incittiler gibi geliyor bana.
 
Adayları misafir edin
 
Kongre sürecinde aday arkadaşlarımız tanıtım faaliyetlerini sürdürüyorlar. Biz de teşkilatlarımıza verdiğimiz talimatla, ‘4 Kasım Pazar günü yapılacak olan kurultayda genel başkanlığa aday olmayı düşünen arkadaşlarımız ilinize geldiği vakit kendileriyle ilgilenmelerini, misafir etmelerini, delegeler ile bir araya gelmek isterlerse yardımcı olmalarını, konuşma yapmak isterlerse yardımcı olmalarını tavsiye ediyoruz.”                   
 
3 bin 285 ekmek bağışladı
 
Bahçelİ, önceki gün Samsun İlkadım Belediyesi’nin Halk Ekmek Fabrikası açılış töreninde “Askıda ekmek” projesi kapsamında durumu iyi olmayan vatandaşlar için 3 bin 285 ekmek bağışladı. Partisinin dokuz ışık doktrinine işaret ederek, yılın her günü için dokuz ekmek bağışlamış olan Bahçeli, bin 140 lira ödedi.
 
‘Şirin’  oldu
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam, trafik kazası geçiren bir partiliyi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Samsunspor’un taraftar topluluğu Şirinler’den bir grup Bahçeli ile görüşebilmek için hastane önünde bekledi. Partililer, hastaneden çıkan Bahçeli’ye kendisini bekleyen gençleri, ülkücü taraftarlar olarak tanıttı. Bunun üzerine Bahçeli gençleri yanına çağırdı. Taraftarlar, simgeleri olan “Şirinler” atkısını MHP liderine 
verdiler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler