Sarıgül resmen CHP'de

CHP Parti Meclisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün 2005 yılında alınan “CHP’den ihraç” kararını 44 oyla kaldırdı. PM’nin aldığı kararlı 8 yıl sonra yeniden CHP’li olan Sarıgül’ün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının da yolu a

Sarıgül resmen CHP'de

CHP Parti Meclisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün 2005 yılında alınan “CHP’den ihraç” kararını 44 oyla kaldırdı. PM’nin aldığı kararlı 8 yıl sonra yeniden CHP’li olan Sarıgül’ün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının da yolu açılmış oldu.

İHRAÇ KARARI KALKTI

CHP PM’nin yaklaşık 7 saat süren toplantısının son gündem maddesi Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün “Hakkındaki ihraç kararının” kaldırılması isteğiyle yaptığı başvurunun oylanmasıydı. Saat 17.00 sularında başlayan kapalı oylama yaklaşık bir saat sürdü. Oylama öncesi konuşan isimler arasında bulunan İlhan Cihaner’in, Sarıgül’ün dönüşüne ‘Hayır’ oyu vereceğini açıkladığı öğrenildi. Cihaner ile birlikte iki üyenin daha konuşmasının ardından geçilen oylama sonucunda 44 PM üyesi Sarıgül’ün CHP’ye geri dönüşü lehine oy kullandı.

ÜYELİĞİMİ İADE EDİN

Sarıgül, bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na elden teslim ettiği ve haberlere de konu olan “Af” dilekçesinde “Hakkımdaki haksız ihraç kararının kaldırılarak parti üyeliğimin iade edilmesini bilgilerinize arz ederim” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset