"Şantaj ve askeri casusluk" davası

İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada Albay İbrahim Sezer ile Yücel Çipli'nin de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanığın yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.Sanıkların savunmaları ile devam eden duruşmada sanıklardan Ali Ha

"Şantaj ve askeri casusluk" davası

İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada Albay İbrahim Sezer ile Yücel Çipli'nin de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanığın yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Sanıkların savunmaları ile devam eden duruşmada sanıklardan Ali Haydar Eser'in avukatı Abdullah Kaya, müvekkilinin dijital verilerle ilgili suçlandığını söyleyerek, dijital verilerin dosya teknik özelliklerinin nasıl değiştirilebileceğine ilişkin bir videolu bir sunum yaptı. Kaya, içi ve teknik özellikleri değiştirilebilen bir dijital veri ile ilgili olarak hiç kimsenin suçlanamayacağını iddia etti.

Tutuklu sanıklardan Albay Necmi Yıldırım, hakkındaki suçlamaları reddederek, irtibatı olduğu ileri sürülen sanıklar ile irtibatlı olmadığını, kendilerinin hedef seçildiğini iddia etti.

Sanık Yıldırım'ın savunmasının ardından çapraz sorgusu sırasında üye hakim Birol Bilen, "Savunmanızda hedef seçildiğinizi söylediniz. Neden hedef seçildiğiniz yolunda bir fikriniz var mı" diye sordu. Su altı sistemlerinin ses ile çalıştığını ve sonar sistemler üzerinde çalışan bir grup olduklarını belirten Yıldırım ise, "Her ülke bu sistemleri sıfırdan geliştiremez. Çok zor teknoloji isteyen sistemlerdir. Biz de böyle bir sistem üzerinde çalıştığımız için hedef seçilmiş olabilirim" dedi.

Sanık Yıldırım'ın avukatı Kemal Yener Saraçoğlu da, Türk Deniz Kuvvetlerinin son yıllarda büyük atılım yaptığını, kendi fırkateynini üreten 7 dünya ülkesi arasında yer aldığını söyledi. Saraçoğlu, "Bu gücünüz olmazsa size herkes kafa tutar. Bu çocuklar hedef alınacak ki Türkiye güçsüz bırakılsın" diye konuştu.

Duruşmaya 1 Temmuz 2011 günü devam edilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler