Sanatçılara ‘geri dönün’ daveti

Başbakan Erdoğan, dün akşam gittiği Almanya’nın Düsseldorf kentinde İSS Domme Salonu’nda düzenlenen “Düsseldorf Buluşması’’ konulu toplantıda 13 bin Türk vatandaşına hitap etti. Türk vatandaşlarına, “Şunu bilmenizi, şundan emin olmanızı istiyorum sevgili

Sanatçılara ‘geri dönün’ daveti

Başbakan Erdoğan, dün akşam gittiği Almanya’nın Düsseldorf kentinde İSS Domme Salonu’nda düzenlenen “Düsseldorf Buluşması’’ konulu toplantıda 13 bin Türk vatandaşına hitap etti.

 

Türk vatandaşlarına, “Şunu bilmenizi, şundan emin olmanızı istiyorum sevgili kardeşlerim; sizler, asla ve asla yalnız değilsiniz. Sizler kimsesiz değilsiniz. Sizler hem Almanya Federal Cumhuriyeti’nin teminatı altındasınız hem de büyük bir ülkenin, büyük bir devletin, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı altındasınız” diye seslendi.

 

MAVİ KART SÜRPRİZİ

Erdoğan, Alman Hükümeti’nin Almanya’daki Türkleri vatandaşlığa kabul ederken uyguladığı “Türk vatandaşlığından çıkmış olma” şartını aşmak için hazırlanan Mavi Kart uygulamasını anlattı. Erdoğan,”Gurbetçilerimize Türkiye’yle irtibatlarını kolaylaştırmak için Mavi Kart veriyoruz. Zorluklarını biliyoruz. Yasada yapacağımız çalışmayla bunu resmi kimlik olarak kabul edeceğiz. Bankalarda devlet dairelerinde kolaylıkla işlem yapabileceksiniz. Bu kartı çocuklarınız da alabilecek” dedi.

 

Erdoğan, isim vermeden Kürt aydınlar Şivan Perwer ve Kemal Burkay’a seslenerek, “İfade özgürlüğünün önündeki engeller sebebiyle Avrupa’ya göç eden sanatçı ve yazarlarımızı ülkelerine dönmeye davet ediyoruz. Sanatçılarımızı Türkiye’nin dönüşümüne katkı vermeye davet ediyoruz. Kapının onlar için ardına kadar açık olduğunu hatırlatmak istiyorum” diye konuştu. Erdoğan, gurbetçilere, “Çocuklarınıza Almanca öğretin; Almanya’da etkin olun” ricasında bulundu. Erdoğan’ın diğer mesajları özetle şöyle:

 

GURBETTE OY

Oy kullanabilmeniz için gerekli anayasal ve yasal düzenlemeler tamam. Ülkelerden izin almak kaydıyla diplomatik temsilciliklerimizde sandık kurulabilecek ve vatandaşlarımız buralarda oy kullanabilecek. Almanya makamları henüz görüş beyan etmedi.

 

MERKEL’E GÖNDERME

Bazı Avrupa ülkelerindeki yabancı düşmanlığını kaygıyla izliyoruz. Siyasetçilerden ve medyadan dikkatli olmasını istiyoruz. Kullandıkları üsluba dikkat etmelerini istiyoruz. Bizim ülkemizde 10 binlerce Alman vatandaşı var. Ama onlar bizim misafirimiz. Bir tanesinin burnu kanasa adeta kendi ailemden birinin burnu kanamış gibi kabul ederim.

 

ÇİFTE STANDART

 Petrolü olmayan ülkelerde insan hakkı isteyenler petrolü olan ülkeler karşısında neden susuyor. İşte bu çifte standarttır. Samimiyetsizlik. İşte bu, Kuzey Afrika’da insanları sokağa döken çifte standartlı anlayıştır.

 

IRKÇILARDAN PROTESTO

Başbakan Erdoğan’ın salona geliş güzergâhında toplanan ırkçılar, Erdoğan’ı protesto etmek istedi. Ancak Alman polisi olay çıkmasına izin vermedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset