Şam yönetiminden şaşırtan emir

 Esad emir verdi: 10 km'den fazla yaklaşmayın Yaşanan gerginlik ve TBMM'den çıkan tezkerenin Suriye üzerinde etkili olduğunu ve Esad'ın hava kuvvetlerine Türkiye sınırına 10 km'den daha fazla yaklaşmama emri verdiği öğrenildi. Askeri kaynaklardan edinilen

Şam yönetiminden şaşırtan emir

 

Esad emir verdi: 10 km'den fazla yaklaşmayın
 
Yaşanan gerginlik ve TBMM'den çıkan tezkerenin Suriye üzerinde etkili olduğunu ve Esad'ın hava kuvvetlerine Türkiye sınırına 10 km'den daha fazla yaklaşmama emri verdiği öğrenildi.
 
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin hızla TBMM'den çıkardığı tezkere ve diplomasi trafiği ile elde ettiği destek, Şam yönetimine, Türkiye sınırına 10 km'den fazla yaklaşmama emri verdirdi.
 
Böylece Türkiye ve Suriye arasında aslında fiili olarak varolan tampon bölge 19 km derinliğe ulaşmış oldu. Özellikle de hava sahası bakımından.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset