Saldırıyla ilgili yeni bilgileri paylaştı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yeni bilgiler verdi.Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırıda 97 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 365 yaralının hastanelere kaldırıl

Saldırıyla ilgili yeni bilgileri paylaştı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yeni bilgiler verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırıda 97 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 365 yaralının hastanelere kaldırıldığını, bunların 138'inin halen hastanede olduğunu belirtti. Kurtulmuş, hayatını kaybedenlerden 92'sinin kimliğinin belirlendiğini kaydetti. Saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Kurtulmuş, "Fabrikasyon TNT bombaları kullandıkları, her birinin yaklaşık 5 kilogram olduğu, eylemin Suruç'takiyle benzerlik gösterdiği anlaşılıyor" dedi. Numan Kurtulmuş, saldırıyla ilgili çok sayıda gözaltı olduğunu da ekledi.

"HAYATLARINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA MAAŞ BAĞLANACAK"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına maaş bağlanacağını, çocuklara da burs imkanı sağlanacağını ifade etti. Bu terör saldırısından kimsenin siyasi rant elde etmeye çalışmaması gerektiğini ekleyen Kurtulmuş, birlik ve beraberlik çağrısında da bulunarak, "Buradan bütün siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını, yazarlarımızı, entelektüellerimizi, medya kuruluşlarımızı, hepsini barış ve kardeşlik dilini kullanmaya, karşı gördüğü grupları, karşı gördüğü siyasi çevreleri töhmet altında bırakmamaya, düşmanlık sözleriyle konuşmamaya, nefret sözleriyle konuşmamaya, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı dilden uzaklaşmaya davet ediyorum" diye konuştu.

PKK'NIN EYLEMSİZLİK KARARI ALDIĞI İDDİASI

Bir soru üzerine Kurtulmuş, PKK'nın eylemsizlik kararı almasının iyi ama yetersiz olduğunu, terör örgütünün silahları gömmesi ve teröre son verdiğine ikna etmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset