Saldırıya uğrayan AK Partiler konuştu

Taşlı sopalı saldırıya uğrayan AK Parti heyeti, olayı kınayarak, "O devir artık sona erdi. Van’ın her köşesine her beldesine her köyüne giderek halkımızla kucaklaşacağız" açıklamasını yaptı.AK Parti Çaldıran seçim bürosunun açılışı için Çaldıran’a gelen A

Saldırıya uğrayan AK Partiler konuştu

Taşlı sopalı saldırıya uğrayan AK Parti heyeti, olayı kınayarak, "O devir artık sona erdi. Van’ın her köşesine her beldesine her köyüne giderek halkımızla kucaklaşacağız" açıklamasını yaptı.

AK Parti Çaldıran seçim bürosunun açılışı için Çaldıran’a gelen AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar ve partililer kucaklaştı. Kalabalık bir kitlenin coşkusuyla karşılaşan grup burada halka seslenerek, çözüm süreci başta olmak hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler verdi. Yüzlerce kişinin toplandığı alanda vatandaşlar attıkları sloganlarla sevgi gösterisinde bulundular. BDP seçim bürosu önünde toplanan bir grup ise tepki göstererek sloganlar atmaya başladı. Yoğun kalabalığın üzerine taş atan grup polisin havaya ateş açması ile birlikte dağıldı. Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ın konuşması sırasında bir grup, taşlı sopalı saldırıda bulundu. Saldırı ile bir an ortalık karıştı. Polis ve bazı AK Partililer’in araya girmesiyle kavga büyümeden sona ererken ilçede gerginlik sürüyor. Daha sonra milletvekilleri ile birlikte basın açıklaması yapan Gülaçar, saldırıya tepki gösterdi.

O DEVİR SONA ERDİ

Miting esnasında sataşmaların başladığını,anonslarla onları sakinleştirmeye çalıştıklarını anlatan Gülaçar, “Tüm bunlar kafi olmadı saldırıya geçtiler. Onların yetkilerine seslememize rağmen saldırının dozunu arttırdılar. Bu seçim bizim için bir milattır. Halkımızın özgür iradeleri ile sandık başına gitmeleri ve seçimin huzur içerisinde sona ermesini temenni ediyoruz. Seçimin bizler barış içerisinde ibir yarış temenni ediyoruz.. Bizler sağduyu ile hareket ediyoruz. Bu olaıyıda kınıyoruz. Bunlar bize baskı korku şiddet ile geri adım atma gayreti içerisinde iseler buradan bir kez daha söylüyorum biz korkmuyoruz, Van’ın her köşesine her beldesine her köyüne giderek halkımızla kucaklaşacağız. O devir artık sona erdi. Vazgeçsinler bu tür davranışlardan. Çünkü bunun ne onlara ne memlekete bir faydası olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler