Şahin: Şike GS'ye uzanmaz!

AK Parti Karabük Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Hukukçu kimliğim ve o bilgilere dayanarak, Galatasaray'la ilgili bu iddiaların davaya dönüşmesi ihtimalini çok zayıf görüyorum" dedi.Türk futbolunda bir aydır devam eden şike operasyonu

Şahin: Şike GS'ye uzanmaz!

AK Parti Karabük Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Hukukçu kimliğim ve o bilgilere dayanarak, Galatasaray'la ilgili bu iddiaların davaya dönüşmesi ihtimalini çok zayıf görüyorum" dedi.

Türk futbolunda bir aydır devam eden şike operasyonu ile dün Galatasaray'da yapılan aramalarla ilgili açıklamalarda bulunan ve koyu bir Galatasaraylı olan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, zaman aşımı konusunda ilgili savcılık ve mahkemeler tayin edeceğini ancak, aşağı yukarı bir 5 yıl geçtiğini belirtti. 

Şahin, hukukçu kimliğim ve o bilgilere dayanarak Galatasaray'la ilgili bu iddiaların davaya dönüşmesi ihtimalini çok zayıf olduğunu belirterek, "Zaman oldukça geçmiş. Gerçekten iddia edildiği gibi bu tür olaylar yaşanmışsa, Türk futbolu adına son derece üzüntü vericidir. Aslında bu şike iddialarının soruşturmasının hala devam ediyor olması ve dava açılma aşamasına gelmiş olmamız, Türk Futbolunun geleceği açısından olumdur. Bunda sonra hiç kimse bu tür girişimlerde kolay kolay bulunamaz. Her şeyin yakinen takip edildiğini, en gizli görüşmelerin ve faaliyetlerin bile ilgili birimlerce anında takip edildiğini bilemeleri lazım. Teknik takiplerle ve görüntülerle bunarlın takip edildiğini bir gün önlerine konulacağını bilmeleri lazım. Temiz futbol temiz spor spor camiasının tek seçeneği olmalıdır" dedi.

Şike ile ilgili gözaltına alınmalar ve sorgular hala devam ettiğini ve bu konunun bir an önce sonuçlanmasını dilediğini de ifade eden Şahin, "Konuyu takip eden Cumhuriyet Savcıları bu soruşturmaları biran önce tamamlayarak iddianamelerini hazırlayıp davalarını biran önce açmalıdır. Futbol Federasyonu da henüz dava açılmadığı için gizli durumdaki dosyaları ilgili birimlerince inceletmeli ve bir karar da vermelidir. Zaten liglerin başlaması bir ay ertelendi ve Türk takımlarının Avrupa'daki maçları başladı.

Milli takımızın çok önemli maçları var. Bütün bunlar takımlarımızın ve futbolcularımızın performansını çok olumsuz etkiler. Benim endişem Milli takımımızın olumsuz etkilemesi. Avusturya ile çok önemli maçımız var. Çünkü Avrupa kupasında bizim finallere kalabilmemiz için bundan sonraki maçlarımızı kaybetmemiz gerekiyor. O bakımdan yargı organlarımız elini çabuk tutmalı. Elini çabuk tutarken işi örtbas edin demiyorum. Biran önce iddianame hazırlanmalı delilleri ile birlikte mahkemeye gönderilmeli. Yargıda bu davaları kısa sürede sonuçlandırmalıdır. Ama Futbol Federasyonu bundan bağımsız olarak mutlaka bir karar vermeli. Şu takım düşecekmiş, düşmeyecekmiş, puanı silinecekmiş silinmeyecekmiş bütün bu beklentiler ortadan kaldırılmalıdır. Bu bir yargı sürecidir. Kim suçludur değildir, kim şike yapmış yapmamıştır, bunu yargı belirleyecektir. O bizim işimiz değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset