Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramına hazır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bakanlık olarak vatandaşlarımızın huzur içinde bayramlarını geçirebilmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Hastanelerimizde, başta acil servislerimiz olmak üzere her hangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli planla

Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramına hazır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bakanlık olarak vatandaşlarımızın huzur içinde bayramlarını geçirebilmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Hastanelerimizde, başta acil servislerimiz olmak üzere her hangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli planlamalar yapıldı" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Rahmet ve bereketin inkişaf ettiği bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın sevincinin yaşandığını belirten Müezzinoğlu, "Öncelikle şehit ailelerimiz başta olmak üzere milletimizin ve İslam âleminin Bayramını kutluyor, huzur ve barışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramı'na, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı maalesef buruk bir şekilde giriyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimizin acısını milletçe yüreğimizde hissediyoruz. Bölge halkımızın sağlığı için görevi başında olan sağlık çalışanlarımızı da terör örgütünün hain pusularında yitirdik. Saldırılarda şehit düşen Diyarbakır Dicleli Hekimimiz Abdullah Biroğul'a, Şırnak Cizreli Hemşiremiz Eyüp Ergen ile Diyarbakırlı Eczacımız Yunus Koca'ya Allah'tan rahmet, eşleri ve yakınları şehit olan tüm sağlık çalışanlarımıza ise sabır ve başsağlığı diliyorum.

Bu ülkede huzur istemeyenlerin tüm gayretlerine rağmen, bu güzel coğrafyada, bin yıldır var olan derin kültürel bağlarımız ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizleri kardeşçe ilelebet bir arada tutacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak vatandaşlarımızın huzur içinde bayramlarını geçirebilmeleri için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirten Müezzinoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Hastanelerimizde, başta acil servislerimiz olmak üzere her hangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli planlamalar yapıldı. Bu vesileyle böylesi özel günlerde bile insanımızın sağlığı için büyük fedakarlıklarla görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, bayramlarını kutluyorum. Her yıl çok sayıda vatandaşımız ehil olmayan kişiler tarafından yapılan kesimler nedeniyle yaralanıyor. Vatandaşlarımızdan, veteriner kontrolünden geçirildiğinden emin oldukları kurbanlarını, resmi kurumların belirlediği hijyenik ortamlarda, uzmanlara kestirmelerini, kesimler sonrasında da medeniyetimize yakışmayan görüntüler sergilememelerini rica ediyorum. Vatandaşlarımız, bayramda beslenmelerine ayrıca özen göstermeli; yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, aşırı et ve tatlı tüketiminden kaçınmalıdır. Yüksek tansiyon, kalp-damar, şeker hastalığı, mide gibi rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ayrıca dikkat etmelidir. Bayram dolayısıyla direksiyon başına geçen vatandaşlarımızdan da bu sevinçli günlerimizi mateme çeviren kazaların yaşanmaması için trafik kuralları konusunda daha duyarlı olmalarını ve hız yapmamalarını özellikle istirham ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin bayramını kutluyor, Bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve sağlık getirmesini diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset