"Sadri Şener yerden göğe kadar haklı"

Trabzon Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Muammer Demeli Haber61.net’in İl başkanları konuşuyor köşesine konuk oldu.Demeli birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Demeli Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına MHP’li adayın oturacağını iddia etti

"Sadri Şener yerden göğe kadar haklı"

Trabzon Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Muammer Demeli Haber61.net’in İl başkanları konuşuyor köşesine konuk oldu.

Demeli birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Demeli Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına MHP’li adayın oturacağını iddia etti.

Demeli Başkan Sadri Şener’in Akyazı projesi konusunda söylediklerinde yerden göğe kadar haklı olduklarını söyledi

AKP’yi sert sözlerle eleştiren MHP Trabzon il başkanı Muammer Demeli” Önce vatandaşa eşeğini kaybettirip üzüyorlar,sonrada büyük iyilik yapmış gibi eşeğini buldurup vatandaşı sevindiriyorlar

Röportaj : Şükrü Üçüncü / Haber61.net

Çıkan Büyükşehir yasası MHP’nin elindeki tüm Belediyeleri kaybediyor,Trabzon’da da elinizdeki belediyeleri kaybediyorsunuz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Trabzon’da MHP olarak  6 tane belde belediye başkanlığımız bulunmakta ,bir tane de ilçe belediye başkanımız vardı ancak oda istifa etti. MHP olarak bizde sadece  belde belediyeleri kaldı.

Bu Belde başkanlıklarda kapanacak. Bunlardan bir tanesi Söğütlü Belediyesi Söğütlü Beldesi Trabzon’un en büyük beldelerinden biri.Bu beldeler kapanarak bağlı olan ilçelere eklenecek. Bu beldelerin kapanması bizi üzmüyor. MHP’ olarak biz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibiz. Merkez belediyesi olan OrtahisarBelediyesini’dealacağız.Bu işi sonunakadar da götüreceğiz.Fakat Büyükşehir belediyesi yasa tasarısında düşündüğümüz bu değildir. İktidar partisi bizi ve CHP’yi sanki yasaya karşıymış gibi gösteriyor.Hayır MHP yasaya karşı değil.

Peki tam olarak hangi konuya tepkiniz var?

Trabzon’da uygulanan sisteme karşıyız. Büyükşehir adı altına uygulanan bütün şehir Büyükşehir Arsin ile Akçaabat arasında olması gerekli. Biz  bunu istedik hatta AKP ilk teklifi öyle istedi,ancak sonra çevirdi. Baktı ki beldeleri kaybediyoruz sonra tüm şehre çevirdi .AKP ne yaparsa yapsın biz iddialıyız İlk Büyükşehir Başkanı Bizim adayımız olacak. MHP olarak biz merkez ilçede iki belediyemiz olsun dedik. Bunlarda böyle düşündü sonra baktı buralarda zor durumdayız burada çevirdiler. Samsun’da aynı uygulamayı yaptılar iki merkez ilçe belediye kapattılar tek belediye yaptılar. Sonra orada kaybettiler Trabzon’da böyle olacak biz kazanacağız.Biz bir teklif verdik. Büyükşehir yasası bize ne getirecek anlatın, köydeki vatandaşımız anlamıyor. Rozetlerimizi kenara koyalım. Diyoruz “Köylüvatandaşlarımıza anlatalım, ama onlar yok diyor.. Büyükşehir yatırım getirecek deniyor. Tamam, ama ne alacak oralardan bir köyde 20 kişi bir yerden su alıyordu. Şimdi busuyu köylü para ile alacaklar. Açıklayın köydeki vatandaşın durumu ne olacak ? Vergi verecekler mi bunu söyleyin tartışalım.

dems.jpg

Son çıkan teşvik yasası sizce bölge halkını nasıl etkiler?

5084 sayılı yasaya göre 2012’nin sonunda teşvik sonlanacak. Bunu hükümetin bakanları söyledi. Şimdi Trabzon’da 2108 tane teşvikten yaralanan işyeri var. Burada çalışan işçi sayısı 43769 kişi. Onlar  bu yasadan yararlanıyor.

Türkiye’ye bunun maliyeti 150 bin TL.  Devlet bu kadar yere fuzuli para  harcarken neden bu vatandaşları düşünmüyor. Trabzon’da bugün gazetelerde bir mobilya firması “ Bende 600 kişi çalışıyor ve bunların yarısını işten çıkaracağım “şeklinde bir açıklama yaptı. Buda 300 işçiye denk geliyor. Yani bakın bu kadar küçük maliyeti olan bir olayda bu kadar  sorun yaratmaları anlamsız. Kendi belediye başkanları bunun olmaması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı SnGümrükçüoğlu bu işten ne kadar rahatsız olduğunu söylüyor. Sonra diyor ki vekiller bir şey yapamazlar diyor.  Nasıl yapamıyorlar, 41 ilin vekili ses çıkaramıyor. Bunlar hep böyle  öncefakiri yalvartıyorlar  sonra lütufta bulunuyorlar. Bunlar yine teşvik’e geri dönecekler, önce fakiri yalvartıyorlar. Bu iş böyle olmaz.

Bir İnşaatçı gözüyle Akyazı için ne söylemek istersiniz?

Pazar günü Trabzonspor’un Mali kongresindeydim ve o kongreye giden tek il başkanıydım. Sn Başkan Sadri Şener burada çok güzel bir konuya  değindi. “ Her şeyden bahsettiniz ama Akyazı’dan bahsetmediniz. Keşke bahsetseydiniz. Birileri bahsetmemeniz konusunda size talimat mı verdi .Bu proje benim için çok değer verdiğim hayalimdi .Sonra bu proje ile oyun oynuyorlar.”dedi. 

Başkan çok doğru konuştu. Bu proje üstünden çok oyun var. 600 bin metre kareden ihale edildi sonra bunu 980 bine çıkarıldı. Ne yapılacağı söylenmiyor. Şimdi bu projenin istimlâk bedelleri ödendi mi? Orada istimlak edilmeyen yerler var. İstimlak bedelleri ödenmiyor ama kimseye sorulmadan dolgu yapılıyor. Burada ne olacak ne olmayacak yetkililer bunları açıklasınlar.

En önemlisi 5 yıldır yapılıda yapılacak dendi, daha dolgusu bitmedi. Güya bu sene bitecekti ama bitmedi .Bahane olarak ta  Akyazı için açılan dava gerekçe gösterildi.  Orada bir deniz olayı oldu,dolgunun yarısının deniz aldı. Sonra çalışanların parası verilmedi. Bu da bilinçli şekilde yapılıyor. Yarın birilerine 600 dönümden fazla olan o alanlar ihale edilecek (!) Desinlerki yok böyle bir şey. Rant var orada . Başkan orada “2015 2016 yılında  maç oynatacağız “dedi. Sanırım şaşırdı her halde. Bende Sn başkan Sadri Şener’e katılıyorum orada böyle bir şey yapılmayacak.

MHP gözüyle Trabzon belediyesi ve AK Parti ne durumda?

Belediye burada.AKPiktidarı 61 projeden bahsediyor.Bize bu projenin kaç tanesini bitirdi bunu söylesin. 4,5 defa proje edilen Fatih’te bir yol var. 60 metre olan yolu bir yılda yaptılar. En küçük bir kepçesi olan bir firma 1 ayda yapardılar, bunlar uzattı da uzattılar. Sonra bir projedaha  yaptılar. Oda çamaşırhane yahu. Bunlar mı proje. Kanuni bulvarı ne alemdeErdoğdu yolu ne alemde bunları söylesinler. Her yerde bir sorun var. Erdoğdu’da istimlâk sorunları var. Vatandaşın hakkını yemeyin, adalet var, ve  bunubilirkişilerle halledin.

Trabzon son dönemlerde hırsızlık olaylarında artış var. Bunun tek sorumlusu AKP dir. Eğer o insanın karnı doysa o adam suça döner mi?  Bunların tamamının sorumlusu AKP dir.Teşvik yasasında yapılan yanlışlık işsizliğe sebep olacak ve sonunda Trabzon’da suç oranı daha da artacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler