Rize'den operasyonlara tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Koza İpek grubuna ait medya organlarına yönelik operasyonu değerlendirdi, "Operasyonun yapılış şekli ile ilgili büyük soru işaretlerinin olması tedirginlik yaratıyor" dedi.   Cumhuriyet Bayramının 92'nci yıldö

Rize'den operasyonlara tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Koza İpek grubuna ait medya organlarına yönelik operasyonu değerlendirdi, "Operasyonun yapılış şekli ile ilgili büyük soru işaretlerinin olması tedirginlik yaratıyor" dedi.
 
Cumhuriyet Bayramının 92'nci yıldönümü kapsamında Rize Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, tören öncesi Koza İpek grubuna ait medya organlarına yönelik operasyonlarla ilgili soruları yanıtladı. Operasyonların kabul edilebilir olmadığını savunan Böke şunları söyledi:
 
“Türkiye’de demokrasinin en temel unsurların biri medya özgürlüğüdür. Bir kuvvetler ayrılığı olacaksa, Türkiye’deki sorunları rahatça tartıştığımız, özgürce konuşabildiğimiz bir medya bütün bunların olması için gerekli. Bu operasyonun yapılış şekli ile ilgili büyük soru işaretleri olması zaten tedirginlik yaratıyor. Hukukun üstün olduğu, herkesin eşit şekilde korunduğu bir Türkiye yeniden yatırım yapılan, basında özgürce ifadelerin yapılabildiği ve büyüyen bir Türkiye anlamına gelecektir. Bu tip şeyler kabul edilemez.”
 
“2 KASIM SABAHI YENİ BİR İKTİDARA UYANMAYI HEYECANLA BEKLİYORUZ”
 
Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Böke, “Türkiye’nin demokrasinin Türkiye’nin birlikte yaşama kültürünün yeşerdiği Cumhuriyet, kültürümüzün yeşermeye devam etmesi için vazgeçmeyeceğimiz en kıymetli değerimiz. Bu bayramı kutluyor olmak hepimiz için büyük heyecan, onur ve mutluluk. Buruk kutlamadığımız bayramlar için de 2 Kasım sabahında yeni bir iktidara uyanmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.
 
Selin Sayek Böke, daha sonra gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından CHP Rize Milletvekili Adayı Kemal Köymen ve partililerle birlikte Atatürk anıtına çiçek bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset