Revi'nin hükümetten beklentileri

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 12 Haziran seçimlerinin ardından oluşacak yeni hükümetten beklentilerinin, Yerel Yönetimler Yasası'nın biran önce çıkartılması olduğunu söyledi. Haydar Revi, Meclis Başkanlığı görevine üçüncü kez seçilmesi dol

Revi'nin hükümetten beklentileri

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 12 Haziran seçimlerinin ardından oluşacak yeni hükümetten beklentilerinin, Yerel Yönetimler Yasası'nın biran önce çıkartılması olduğunu söyledi.

Haydar Revi, Meclis Başkanlığı görevine üçüncü kez seçilmesi dolayısıyla Meclis üyeleriyle bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Köydes projeleri kapsamında Trabzon'un son yıllarda en fazla ödenek alan illerin başında geldiğini ifade eden Revi, 2009 ve 2010 yılında tahsis edilen toplam 78 milyon 223 bin 414 TL ödenekle bin 141 projenin hayata geçirildiğini belirtti. 2011 yılı için ise 34 milyon 185 bin 584 TL ödenek tahsis edildiğini anlatan Revi, bu kaynakla da 658 projenin hayata geçirilmesinin planlandığını dile getirdi.

12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinin de Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Haydar Revi, yeni hükümetten beklentilerini ise şöyle sıraladı: "Köydes uygulamalarının devam etmesi, Yerel Yönetimler Yasası'nın biran önce çıkartılması, İl Genel Meclisi üyelerinin statülerinin belirlenmesi, Trabzon'un demir ve deniz yoluna kavuşması ile ilgili çalışmaların hızlandırılması, Teşvik Yasası'nın yeniden düzenlenmesi, havalimanı ikinci için pistin yapılması, ikinci bir devlet üniversitesi, Güney Çevre Yolu'nun yapılması, turizm yollarının yeniden rehabilite edilmesi ve HES projelerinden su kullanım hakkı payı ile üretilen elektrikten İl Özel İdarelerine de pay verilmesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset