Revi’den demokratik hoşgörü ve etik siyaset çağrısı

Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi 1 Kasım seçimlerini memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek bu vurgulamayı yapan afişlerinin MHP üst yönetimi tarafından asılı yerlerinden sökülmesini eleştirerek “Demokratik hoşgörünün, her partinin ilkesi

Revi’den demokratik hoşgörü ve etik siyaset çağrısı
Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi 1 Kasım seçimlerini memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek bu vurgulamayı yapan afişlerinin MHP üst yönetimi tarafından asılı yerlerinden sökülmesini eleştirerek “Demokratik hoşgörünün, her partinin ilkesi olması gerekir” dedi.
 
Ak Parti il başkanı Revi, milletvekili adayları Salih Cora için MHP il başkanı Demeli’nin “Zibidi” benzetmesini de siyasi etik açısından son derece tehlikeli bir söylem olduğunu belirterek “ Biz sağduyulu memleketini seven Trabzon’u düşünen duyarlı MHP’lilerin desteğini aldıkça MHP üst yönetimi, şaşkına dönüyor ve söylemini sertleştiriyor” dedi.
 
Trabzon Ak Parti il başkanı Haydar Revi son siyasi gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Seçime bir hafta kaldığını ve Ak Parti olarak Trabzon’un bütün alanlarına indiklerini belirten Revi, Ak Parti’nin Trabzon’da büyük bir başarı elde edeceğini belirtti.
Revi, halkın ve Trabzonluların tercihinin istikrardan yana olduğunu belirterek “Trabzon için vaat ettiklerimizin gerçekleşmesi için tek başına iş başına diyerek Pazar gününe kilitlendik “ dedi.
 
REVİ’DEN MHP ÜST YÖNETİMİNE ÇAĞRI
 
İl Başkanı Revi özellikle 1 Kasım’ı memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek bunu halka anlatmak için afiş ve bayraklar ile seçim tanıtım broşürlerine MHP  üst yönetimi tarafından sistematik bir saldırı olduğunu belirterek “Bu konuda ilk sözümüz şu. Ne tahrik ederiz ne de tahrik oluruz. MHP; bizim seçim afişlerimize karşı demokratik olmayan yöntemlerle saldırılarda bulunuyor. Bu demokrasinin hiçbir yerinde yok. Hele siyasi etik anlayışına da hiç sığmaz. MHP’li arkadaşlarımıza tavsiyemiz, demokratik hoşgörüyü özümsesinler, siyasi etik anlayışına da ters düşen hareket içinde olmasınlar. Emeğe saygı göstersinler. MHP üst yönetiminin son birkaç gün içinde siyasi propaganda faaliyetlerimize dönük saldırgan tutumu, bu anlayışın bir biçimi ile iktidar olması halinde kendi düşüncesinden başka kimseye fırsat tanımayacağının da bir ispatıdır” dedi.
 
YILMADAN YOLA DEVAM
 
Ak Parti’in memleket sevdalıları ile yola çıktığını hiçbir vesayet ve güçten korkmadığını belirten Revi “ Propaganda araçlarımıza karşı yapılan saldırıları kınıyor, biz Ak Parti olarak böyle işlerle enerjimizi harcamak istemiyoruz” dedi.
Revi, AK Parti’nin hiçbir yasa dışı güce boyun eğmediğini bundan sonra da eğmeyeceğini belirterek “Biz halkımıza kendimizi anlatacağız. MHP’li arkadaşlar da öyle yapsın. Başka partilerin emeğini gasp etmesin.” şeklinde konuştu.
 
DEMELİYE SESLENDİ
 
Ak Parti il başkanı Haydar Revi, milletvekili adayları Salih Cora için “Zibidi” benzetmesi yapan MHP il başkanı Muammer Demeli’ye de şöyle seslendi:
“Sayın Demeli öğretmendir. Bir öğretmene, eğitimciye bu söz yakışır mı? Siyasi etik açısından böyle bir sözü aynen sahibine iade ederiz. Fikirler ve Trabzon’a hizmetimiz yarışmalı, argo kelimelerle siyaset yapılmaz. Ve ne iyi ki halkımız bu siyaset söylemine pirim vermiyor. Trabzon böyle söylemlerle bir yere gelmez. Ülkeye de bunun faydası yok.  Birçok sağduyulu MHP’linin AK partiye teveccühü, Trabzon’da AK Parti’ye siyasi tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşatacak. Çünkü sağduyulu MHP’li vatandaşlarımız da artık 1 Kasım memleket meselesi duyarlılığımıza sahip çıkıyor...” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler