Rauf Denktaş'a son veda!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün başlayan ve yarın devam edecek cenaze töreninin ardından, Salı günü öğleden sonra son yolculuğuna uğurlanacak.Denktaş'ın cenazesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Abd

Rauf Denktaş'a son veda!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün başlayan ve yarın devam edecek cenaze töreninin ardından, Salı günü öğleden sonra son yolculuğuna uğurlanacak.

Denktaş'ın cenazesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye gelecek. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için bugün YDÜ Hastanesinde tören düzenleniyor.

Denktaş'ın naaşı saat 10.30'da hastaneden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na nakledilecek ve burada tören düzenlenecek. Törenin ardından ihtiram nöbeti tutulacak. Yarın saat 10.00'da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı top arabasına alınarak, Cumhurbaşkanlığı'ndan Selimiye Camii'ne götürülecek.

cenaze namazı kılınmasının ardından naaş Cumhuriyet Parkı'na intikal ettirilecek ve 14.30'da burada tören yapılacak. Denktaş'ın naaşı saat 15.00'te ise defnedilecek.

Cenazeye, büyük ilgi var. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin yanı sıra, Türkiye'deki muhalefet liderleri ve diğer bazı ülkelerden de konuklar gelmesi bekleniyor.

Denktaş'ın cenazesi için sekiz özel uçak iki askeri uçak KKTC'ye gelecek. Ayrıca İngiltere'den de çok sayıda Kıbrıslı Türk adaya gelmeye başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset