Rakamlarla G-20 Liderler Zirvesi

Antalya'nın Belek ilçesinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne 26 ülkeden 7 uluslararası örgüt katılırken, katılımcılar dünya ekonomisinin yüzde 85'ini temsil ediyor.G-20 Liderler Zirvesi'ne 26 ülke ve 7 uluslararası örgüt heyeti katılırken zirve, dünyan

Rakamlarla G-20 Liderler Zirvesi

Antalya'nın Belek ilçesinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne 26 ülkeden 7 uluslararası örgüt katılırken, katılımcılar dünya ekonomisinin yüzde 85'ini temsil ediyor.

G-20 Liderler Zirvesi'ne 26 ülke ve 7 uluslararası örgüt heyeti katılırken zirve, dünyanın en büyük 19 ekonomisini buluşturuyor. Dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 85'ini, ticaretinin yüzde 75'ini ve nüfusunun 3'te 2'sini temsil eden G-20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikisi çalışma yemeği, beşi ana oturum olmak üzere yedi ana oturumda liderlerle bir araya gelecek.

"40 BİN GÖREVLİ, 3 BİN BASIN MENSUBU"

G-20 bölgesinde Zirve Ana Toplantı Salonu, Uluslararası Basın Merkezi ve Türk heyetleri için 5 otel ayrıldı. Resmi heyetlerin konaklaması için de 20 otel tahsis edildi. Delegeler, açılım grupları temsilcileri ve basın mensupları dahil 13 bin katılımcı zirve programına katılıyor. Zirve için 40 bin görevli çalışmakta. G20 Liderler Zirvesi'ni akreditesi olan yaklaşık 3 bin Türk ve uluslararası basın mensubu takip ediyor.

G-20 Açılım Grupları toplantıları ve katılımcılarının konaklamaları, Ana Bölge'ye bitişik bölgede bulunan 6 bin oda kapasiteli 15 otelde yapılırken, G-20 Liderler Zirvesi'nin Ana Bölgesi olarak kullanılan Belek'te yaklaşık 13 bin oda kapasitesi bulunuyor. Regnum Carya Golf&Spa Resort Otel, zirve toplantılarına 7 bin 500 metrekare de ev sahipliği yaparken, heyetlere çalışma ofisi olarak ve ikili görüşmelerde kullanılmak üzere 57 villa tahsis edildi. Kaya Hotels&Resort, Kongre Merkezi ve Uluslararası Basın Merkezi olarak 6 bin 500 metrekare de 3 bin kişiye hizmet verecek şekilde hazırlandı.

G20 için akredite olan canlı yayın basın aracı sayısı ise 60 olurken, zirve boyunca bölgedeki 8 motosikletli ambulansa ek olarak 68 kara ambulansının görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler