PKK'nın kabusu olacak!

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Hava Kuvvetleri için terör örgütü PKK'nın başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak'taki üslerini imha etmede de kullanabileceği yeni silah sistemleri tasarladı. Türkiye'nin yüksek hassasiyete ve

PKK'nın kabusu olacak!

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Hava Kuvvetleri için terör örgütü PKK'nın başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak'taki üslerini imha etmede de kullanabileceği yeni silah sistemleri tasarladı. Türkiye'nin yüksek hassasiyete ve uzun menzile sahip ilk seyir füzesinin tasarımı tamamlanırken, yüksek teknoloji ürünü ilk beton delici bomba geliştirildi. Türk savaş uçaklarının kullandığı bütün bombaları akıllı hale getiren Hassas Güdüm Kiti'nin tasarımı da tamamlandı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin ateş gücü artacak

TÜBİTAK, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları çerçevesinde hükümetin desteği ile son yıllarda savunma sanayiine yönelik projelere ağırlık vermeye başladı. Son 5 yıl içinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Türk Hava Kuvvetleri için terör örgütü PKK'nın hedeflerini imha etmede de kullanılabilecek teknoloji seviyesi yüksek üç önemli silah sisteminin tasarımı tamamlandı. Türk Hava Kuvvetleri'nin ateş gücünü daha ileri seviyeye taşıyacak üç yeni ürün şöyle:

TÜRKİYE'NİN İLK SEYİR FÜZESİ:

Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM), Türkiye'nin ilk milli seyif füzesi. SOM, havadan karaya ve yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlandı. SOM, yüksek hassasiyetli, uzun menzilli, düşük görünürlüğe sahip, tüm hava şartlarında görev yapabilen, INS/GPS/IIR güdüm sisteminin yanısıra yeryüzü referanslı navigasyon sistemi ve görüntü referanslı navigasyon sistemine sahip bir silah sistemi. 230 kilogram harp başlığı kütlesine sahip füzenin operasyonel özellikleri şöyle sıralandı:

*Bilinen tüm hava sistemlerinin menzili dışında kalıyor.

*Tek atışta tek vuruş.

*Düşük görünürlükte ve karıştırmaya karşı dayanıklı.

*Geniş atış zarfı.

*Programlanabilir vuruş özelliği.

İLK BETON DELİCİ BOMBA:

TÜBİTAK'ın geliştirdiği Nüfuz Edici Bomba, ardışık delici harp başlığı teknolojisine sahip dünyadaki ilk ve tek bomba özelliğini taşıyor. Dünyadaki beton delici bombalara göre daha üstün özelliklere sahip. Türkiye'de geliştirilen ilk beton delici mühimmat. Yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı. Genel maksat bombası taşıyabilen tüm uçaklar tarafından taşınabilme ve tüm güdüm kitleri ile kullanılabilme özelliğine sahip. Düşük çarpma hızlarında ve açılarında bile yüksek delme özelliğine sahip. Önceden belirlenmiş parçacılar ile ikincil hedeflerde yüksek etkinlik sağlıyor.

AKILLI BOMBALAR:

TÜBİTAK, savaş uçaklarında kullanılan bombaları akıllı hale getiren Hassas Güdüm Kiti'ni (HGK) geliştirdi. Dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği HGK'lar ile uçaklar, hedefi 25 kilometre uzaklıktan noktasal olarak vurma özelliği kazandı. HGK, 5 yıl süren bir çalışma sonucu geliştirildi. Ar-Ge'si tamamlanan HGK'lar, güdümsüz bombaların üzerine giydirilecek şekilde tasarlandı. Bombalara yüksek tahrip etkisi kazandıracak sistem ile '6 m' vuruş hassasiyeti de sağlandı. Bombaların seri üretimine bu yıl içinde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset