PKK'lıların firar etmelerine gerek yok

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, PKK’lıların Bingöl Cezaevi’nden firarı ve yakalanmasıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Firarın planlı olduğunu iddia eden Aydın, aynı şekilde yakalanmanın da pazarlık sonucu geliştiğini ileri sürdü.   Aydın, aç

PKK'lıların firar etmelerine gerek yok

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, PKK’lıların Bingöl Cezaevi’nden firarı ve yakalanmasıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Firarın planlı olduğunu iddia eden Aydın, aynı şekilde yakalanmanın da pazarlık sonucu geliştiğini ileri sürdü.   

Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bingöl cezaevinden firar eden PKK’lıların jet hızıyla yakalanması, akıllara bazı soru işaretlerini getirmiştir. Kimse Türk milletine “müthiş operasyon”, “jet yakalama” masalları anlatmasın, bu operasyon düpedüz pazarlık kokmaktadır. PKK’ya verilecek tavizlerin bir bölümünü kapsayacak sözde demokrasi paketine bir halel gelmemesi için bir pazarlıkla mı karşı karşıyayız? Sözde demokrasi paketinin Pazartesi günü açıklanacak olması, “jet yakalama”nın anlaşmalı olduğu kuşkularını da beraberinde getirmiştir. Demir parmaklıklar arkasında devletin ilgili birimlerini atatan PKK’lılar nasıl olmuş da açık arazide neredeyse topluca yakalanmışlardır? Terörle mücadelede kaplumbağaya rahmet okutan AKP iktidarının firarileri yakalama sürati herkesi şaşırtmıştır.”

PLANLI FİRAR, PLANLI YAKALANMAYLA SON BULMUŞTUR

“Bingöl Cezaevi’nde “planlı bir kaçma”nın olduğu açıktır. Ancak bütün veriler ve göstergeler “planlı bir yakalama”yı da işaret etmektedir. AKP’nin terörle mücadeleden, teröristle müzakereye evrilen sözde çözüm politikalarını hep birlikte hatırlayalım… AKP iktidarı sözde çözüm sürecine halel gelmemesi için çekilen silahlı PKK’lıları kelimenin tam anlamıyla görmezden gelmiştir. Süreç zarar görmesin diye şehirlerde, ilçe merkezlerinde trafik ve kimlik kontrolü yapan örgüt mensuplarına da seyirci kalınmıştır.”

FİRAR ETMELERİNE GEREK YOK, KCK’LILAR TEKER TEKER SALIVERİLMEKTEDİR

“Firar etmelerine gerek yok, AKP iktidarının çıkardığı yasal düzenlemelerle KCK’lılar teker teker salıverilmektedir. Devletin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü,AKP iktidarınca hiçbir güvencesi olmayan, sonu belirsiz bir sürece adeta kurban edilmiştir. Başta vatanımızın bütünlüğüne kast edenler olmak üzere bütün terörist unsurlar ve diğer suçlular yakalanmalı ve adalete teslim edilmelidir. AKP iktidarı, teröristle müzakere, mütareke ve anlaşma sürecinden derhal vazgeçmeli, artık terörle mücadeleye öncelik vermelidir.”

FİRARI ÖNCEDEN BİLDİREN MEMUR SÜRÜLMÜŞ, FİRAR PLANI YÜRÜMÜŞTÜR

“Bingöl Cezaevi'ndeki firarın bir yıl önce İnfaz Koruma Memuru tarafından ihbar edildiği şeklinde haberler gelmektedir. Bingöl Cezavi'ndeki firarı ihbar eden memur başka bir ile tayin edilmiş, ihbar ciddiye alınmamış! ve "planlı" bir firar gerçekleşmiştir. Daha önce de ifade ettiğim gibi göz göre göre yapılan "planlı firar" eylemi, "jet bir operasyonla!": "Planlı yakalanma" ile son bulmuştur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler