PKK, nerden gelmiş ve nereye gidecektir?

Çözüm sürecine değinen Bahçeli, bugünkü Türkiye manzarasına bakıldığında kaygılanmamanın, karamsarlığa kapılmamanın mümkün olamayacağını ileri sürdü.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart 2014'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için 24 Ocak 2013't

PKK, nerden gelmiş ve nereye gidecektir?

Çözüm sürecine değinen Bahçeli, bugünkü Türkiye manzarasına bakıldığında kaygılanmamanın, karamsarlığa kapılmamanın mümkün olamayacağını ileri sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart 2014'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için 24 Ocak 2013'te seçim startı verdiklerini hatırlatarak, MHP'nin 44 yıllık şerefli mazisi, deneyimi ve emanetleriyle milletinin hizmetinden bir an olsun ayrılmadığını, bundan sonra da ayrılmayacağını söyledi.
 
Çözüm sürecine değinen Bahçeli, bugünkü Türkiye manzarasına bakıldığında kaygılanmamanın, karamsarlığa kapılmamanın mümkün olamayacağını ileri sürdü. Vicdan sahibi, milli kimliğini kaybetmemiş, insafını yitirmemiş kim varsa bugünkü gidişattan rahatsız olduğunu iddia eden Bahçeli, sözlerine şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye Cumhuriyeti maalesef bir terör örgütünün, 29 yıldır kan döken, can alan bir cinayet çetesinin eline bakar hale getirilmiştir. İmralı canisinin ne söylediği, Kandil'deki katillerin neyi ima ettikleri, BDP'li aracıların nelerden bahsettikleri herkesin dilinde olup gündem oluşturmakta, manşetlerden kamuoyuna yansımaktadır.
 
AKP hükümeti benimsediği bölücü stratejiyle PKK'yı toplumsal yapıda meşruiyet dairesine sokmaya, militanları da siyasal bir aktör haline getirmeye çalışmaktadır. Medyanın önemli bir bölümü, yandaş yönetim altında bulunan üniversiteler, bazı sivil toplum kuruluşları, niyetleri hepimizin malumu uluslararası çevreler, köşelerinde PKK muhipliğine soyunan kalemşorlar hep bir ağızdan çözüm şakşakçısı kesilmişlerdir."
 
Türkiye'de bugün PKK'nın nasıl sınır dışı yapılacağını konuştuğunu, her kafadan ses çıktığını, bilen bilmeyen herkesin farklı yöntemler sunduğunu ifade eden Bahçeli, AK Parti iktidarının bu süreci nasıl izlediğini takip ettiklerini kaydetti.
 
Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Anlaşılan AKP'nin gözü kararmış, şuuru kapanmış, vicdanı rehin alınmıştır. Bir avuç eşkıya hükümeti köşeye sıkıştırmış, ensesinden yakalamıştır. Bu aşamada sormak lazımdır, PKK terör örgütü nizami ve kanuni bir güç müdür ki çekilmesinden bahsedilmektedir? Sayıları bin 500'ü bulduğu iddia edilen eşkıyaların ülkemizi terk etmesi bu kadar alengirli, bu kadar netameli midir?
 
PKK, nereden gelmiş ve nereye gidecektir? Sınırlarımız kalbura ve yol geçen hanına dönmüşken, vatanımıza ölüm saçmak için koşmuşken, bugüne değin hükümet nerededir, neyle meşgul olmuştur? Madem bu kadar terörist ülkemiz sınırlarındadır, o halde düne kadar terörle mücadeleden nasıl ve hangi yüzle bahsedilebilmiştir? Vatan topraklarımızın bir bölümü bölücü terör örgütü tarafından işgal edilmiştir de defolup gitmesi için yalvar yakar mı olunmaktadır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler