PKK neden şehre indi ?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 Haziran seçimleri sonrası Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı olan belediyelerin sözde "Öz yönetim" ilan etmesiyle PKK'nın şehir merkezine indiği istihbarat raporlarına yansıdı. Teröristlerin eylemlerini şehi

PKK neden şehre indi ?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 Haziran seçimleri sonrası Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı olan belediyelerin sözde "Öz yönetim" ilan etmesiyle PKK'nın şehir merkezine indiği istihbarat raporlarına yansıdı. Teröristlerin eylemlerini şehirde gerçekleştirmesi istihbarat kaynakları tarafından raporlaştırıldı. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre parti üyelerinin KCK'ya vermiş olduğu raporlar doğrultusunda teröristlerin şehir merkezine indiği ve hendek kazarak barikat kurduğu belirlendi.

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Diyarbakır başta olmak üzere bölgede artan terör olaylarının araştırması yapılan takipler sonucu ortaya çıktı. Diyarbakır'da ve bölgede DBP'li belediyelerin sözde "Öz yönetim" kararının parti üyelerinin vermiş olduğu raporlar doğrultusunda gerçekleştiği tespit edildi. KCK'ya ulaşılan raporlarda Diyarbakır'da ağırlıklı olarak faaliyet yürüten yöneticilerin örgüte mektup yazarak raporlarını ilettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine PKK ilk olarak Diyarbakır'ın Silvan ilçesine 10 kişilik dağ kadrosundan bir ekip gönderdi. Güvenlik güçlerinin müdahale etmesinin ardından teröristler ölü olarak ele geçirildi. Bundan dolayı Kandil'den PKK'ya yapılan çağrı üzerine teröristler gruplar halinde bölgedeki Kürt vatandaşların ağırlıklı olduğu mahallelere girerek hendek kazıp barikat kurdu.

PKK'YA HİZMET VEREN YDG-H ÜYELERİ EĞİTİME ALINDI

İstihbarat raporunda şehir merkezine giren ve burada vatandaşlardan destek alamayan PKK'lıların bu kez parti meclis evlerinde kayıtlı bulunan 18-24 yaş arasındaki gençleri belirlediği kaydedildi. Raporda, Diyarbakır'dan yaklaşık 150 gencin Suriye'nin Ayn-el Arap (Kobani) kentine gönderilerek eğitime alındığına da yer verildi. İstihbarat raporunda burada verilen eğitimler doğrultusunda terörist olarak yetiştirilenlerin 20 günlük eğitime tabi tutulduktan sonra kente gönderilmek üzere yola çıkarıldığı ve kaçak olarak Türkiye'ye giriş yaparak Diyarbakır'ın Sur ilçesine konuşlandırıldığı belirtildi.

Eğitim aldıktan sonra şehre inen teröristlerin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, belirli ilçelerde hendek kazıp, barikatlar kurduğu ve bu yöntemle sözde "Öz yönetim" ilanına katkı sağlamayı hedeflediği belirtildi. Teröristler kazdıkları hendeklere mayın ve El Yapımı Patlayıcı (EYP) yerleştirerek güvenlik kuvvetlerinin girişine engel olmaya çalışırken, sözde "Öz yönetim" adı altında bölgedeki halka da büyük korku ve zarar veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler