PKK çekilecek mi?

Bakan Yıldırım, TSK'nın sınırlardan çekilmesinin söz konusu olmadığını belirterek ''Ne olursa olsun bütün güvenlik unsurlarımız 24 saat sınırlarımızı korumaya devam edecek'' dedi...TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hak

PKK çekilecek mi?

Bakan Yıldırım, TSK'nın sınırlardan çekilmesinin söz konusu olmadığını belirterek ''Ne olursa olsun bütün güvenlik unsurlarımız 24 saat sınırlarımızı korumaya devam edecek'' dedi...

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkından Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümü üzerinde görüşmelere başlandı. Görüşmelerde söz alan Bakan Yıldırım, bu sabah gündeme gelen 'TSK batıya çekiliyor' iddiasını da yanıtladı.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, demir yolları ile ilgili köklü bir değişiklik yapılmasına rağmen, kamuoyunun bundan haberdar edilmediğini savundu. Tasarının gerekçesinde demir yolu sektörünün serbestleştirilmesinden bahsedildiğini belirten Kutluata, ''Serbestleştirilme ile ne kastediliyor? Maksat özelleştirme ise neden açıkça ifade edilmiyor'' diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye'de demir yollarının ulusal ve uluslararası boyutta ekonomik ve siyasal olarak stratejik öneme sahip olduğunu, bu nedenle serbestleştirilmesine ya da özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade etti.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, iktidarın, demir yollarındaki işçileri bir an önce emekli edip, sektörde taşeronlaşmayı, ucuz işçiliği yerleştirmek istediğini savundu.

TSK SINIRDAN ÇEKİLİYOR MU?

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, askerin Irak sınırından çekildiğine ilişkin iddialara, ''TSK'nın sınırlardan çekilmesi söz konusu değil. Ülkemizin güvenliği, her zaman için vazgeçilmez en önemli önceliklerimizden biridir. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin birliği, beraberliği ve güvenliği için silahlı kuvvetler dahil, bütün güvenlik unsurlarımızın 24 saat bu sınırlarımızı, geçmişte de korumuştur, bundan sonra da korumaya devam edecektir. Bundan kimsenin endişesi, tereddütü olmasın'' yanıtını verdi.

Yıldırım, ''DDY varını yoğunu satıyor'' iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''DDY bütün altyapısı, gayri menkulleri ve envanterindeki araçları ile 100 milyar liranın üzerinde varlığa sahip. Mecbur kalmadıkça hiçbir arazisini satmıyor. Sadece belediyelerle ortak proje yapıyor ve bazı yerleri şehre kazandırmak için projeler üretiyor. Bu kanunla da herhangi bir satış söz konusu değil. Yalnızca demir yollarının altyapısının özel sektöre açılması hedefleniyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler