Pekşen iktidara Trabzon'u sordu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, iktidara yüklendi. Pekşen, Fındık üreticisinin durumundan Trabzon için yapılan uygulamalara, Trabzonspor maçında yaşanan olaydan göç konusuna bir çok konuda eleştirilerde bulundu   PEKŞEN, yaptığı basın açıklamasında

Pekşen iktidara Trabzon'u sordu
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, iktidara yüklendi. Pekşen, Fındık üreticisinin durumundan Trabzon için yapılan uygulamalara, Trabzonspor maçında yaşanan olaydan göç konusuna bir çok konuda eleştirilerde bulundu
 
PEKŞEN, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
 
AKP iktidarıyla birlikte Cumhuriyetin getirdiği kazanımlar ve değerler bir bir yok edildi, edilmeye devam ediliyor. Tarımdan, hayvancılığa, fındık üreticiliğinden, süt üreticiliğine bütün üreticiler perişan. Bölgeden insanlar iş diye kıvranıyor. Gelen taleplerin çoğu iş; insanlar işsiz, mutsuz, gelecek arzusu yok, umutsuz ve bıkkın. Doğu Karadeniz Bölgesi net göç veren bölgelerden; insanlar kendi topraklarında doysa, mutlu olsa, refah içinde olsa hiç ayrılır mı? 
 
Halk borç içerisinde, gelecekten umudu yok; esnaf dükkânlarını kapatıyor. Doğu Karadeniz Bölgesindeki 8 ilde takipteki kredi tutarı Aralık 2015 itibariyle 1 milyar 343 milyon 297 bin TL’dir. Eylül 2015 tarihine göre takipteki kredi tutarı %7 oranında artmıştır. 2015 yılında Doğu Karadeniz Bölgesindeki 8 ilin protestolu senet tutarı toplam 364 milyon 488 bin TL. Nüfusun yarısından fazlası yoksul, emekliler geçinemiyor.
 
Karadeniz yoksulluğa ve göçe mahkûm edildi. Bu Karadeniz insanına kininiz nefretiniz nedir? Karadeniz’i yok eden politikalarınızla bu durumun hep böyle gideceğini mi sanıyorsunuz?
Devletin güvenlik görevlileri, görevlerini bile yapamıyor. Sahaya atlayan 17 yaşındaki bir genci durduramayan güvenlik zafiyetinin, bütün cezasını tüm Trabzon halkına yüklemek istiyorlar. 
 
AKP iktidarının Trabzon hayrına yaptığı ne var; her seçim dönemi vaat edip de bitirdiği hangi proje var? Bir kere daha hatırlatıyoruz, bilinen 2400 yıllık tarihiyle dünyanın en önemli ticari ve siyasi merkezlerinden olmuş Trabzon, AKP yağmacıları tarafından komşu illerinde olduğu gibi HES’ler ve maden ruhsatlarıyla katledildi. Dünyanın en eşsiz coğrafyalarından birisi olarak rant uğruna beton yığınlarına teslim edildi. Dünyanın en kıymetli tarım ürünü olan fındık üzerinden köylü perişan edildi. Çok fazla satıcının, az miktarda alıcının olduğu homojen olmayan bir piyasa da arz ve talep dengesine bırakılan fındık üreticisinin hali perişan. Trabzon’un transit taşımacılığı, ihracatı, turizmi AKP’nin saldırgan ve tutarsız dış politikasıyla büyük bedel ödedi, ödemeye devam edecek. Bölge Adliye Mahkemeleri, PTT Eğitim Tesisi, Onkoloji Hastanesi Trabzon’un elinden alındı. İşsizlik ve yoksulluk, üniversite genci için dahi kaçınılmaz bir son haline getirildi. Trabzon’un içme suyu kokusundan ve renginden bile anlaşıldığı gibi, gerekli hijyen şartlarını taşımıyor. Çöp sızıntı suları hiçbir arıtma yapılmadan doğrudan denize veriliyor. Çevre ve insan sağlığına yönelik tehditkâr durumun giderilmesi için hiçbir şey yapılmıyor. Uzungöl halkı Ceza Mahkemeleri kapılarında perişan; Yomra’da yolsuzluk ayyuka çıkmış; limanı boş, denizi bitmiş, turizmi çökmüş, gençleri göçmüş bir kent… 
 
AKP iktidarına soruyorum, Trabzon’un ve Trabzonlunun hayrına yaptığınız ne var? Bu işler hep böyle mi gidecek? Kendi istikbaliniz yerine Trabzon ve Trabzonlunun refahını ve geleceğini ne zaman umursayacaksınız?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset