Özerkliği kutladılar!

BDP Şırnak İl Başkanlığı, DTK'nin Demokratik Özerklik ilanına destek vermek amacıyla Yeni Mahalle, Dicle Mahallesi ve Yeşilyurt Mahalleleri'nde bir kutlama düzenledi. Yapılan kutlamalarda binlerce kişi geceyi aydınlatan havai fişekler altında halaylar çek

Özerkliği kutladılar!

BDP Şırnak İl Başkanlığı, DTK'nin Demokratik Özerklik ilanına destek vermek amacıyla Yeni Mahalle, Dicle Mahallesi ve Yeşilyurt Mahalleleri'nde bir kutlama düzenledi. Yapılan kutlamalarda binlerce kişi geceyi aydınlatan havai fişekler altında halaylar çekti. Kutlama alanında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile Mahsun Korkmaz'ın posterlerini açıldı.

Kutlamalara, BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke'de katıldı. İke, Yeşilyurt Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, "Bizler Botan halkı olarak özerkliğe öncülük etmeyi bir onur olarak görüyoruz ve bu anlayış ile Demokratik Özerkliği destekliyor ve yaşama geçmesi konusunda Botan halkının buna hazır olduğunu biliyoruz" dedi. Bölgedeki halkın kendi çözümünü kendisinin ürettiği görüşünü savunan Abit İke, "Halkımız zaten yıllardır kurdukları mahalle meclisleri, köy komünleri, kent meclisleri ve halk evleri ile zaten bunun bütün hazırlığını bitirmiştir. İnanıyorum ki Şırnak halkı Demokratik Özerkliği en iyi şekilde sahiplenecek. Şimdiden özerklik bütün halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset