Özçelik imamları suçladı

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik gerçek İslamı kürtlerin yaşadığını söyledi.Kürtlerin dini siyasete alet etmediğini dile getiren Özçelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği imamlar hükümetin propagandasını yapıyor. Biz i

Özçelik imamları suçladı

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik gerçek İslamı kürtlerin yaşadığını söyledi.

Kürtlerin dini siyasete alet etmediğini dile getiren Özçelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği imamlar hükümetin propagandasını yapıyor. Biz inancımızı kendi dilimizde yaşamak istiyoruz" dedi.

Aralarında BDP, Sosyalist Parti, Emek Partisi ile EDP'nin de bulunduğu Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Antalya'da miting düzenledi. Kepez Erdal Öner Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirilen mitinge, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Sosyalist Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya, Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Uluç, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun desteklediği Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı İhsan Nergiz katıldı.

Yaklaşık 2 bin kişinin geldiği miting alanında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanına girişte kadınlar ve erkekler ayrı ayrı bölümlerde aranarak içeri alındı. Miting öncesinde 'Şafak' isimli grup mini bir konser verdi. Miting esnasında terör örgütü PKK lehine sloganlarda atıldı.

Hem Türkçe hem de Kürtçe sunum yapılan mitingde konuşan Antalya Bağımsız Milletvekili adayı İhsan Nergiz, "Bizim boş vaadimiz yok, sadece bir projemiz var. O da kardeş kanını durdurmak ve toplumsal barışı sağlamaktır" dedi.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu üyesi parti temsilcilerinin de birer konuşma yaptığı mitingde en son kürsüye BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik çıktı. 2007 seçimlerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Özçelik, "O vekiller sizin sorunlarınızı dile getirdiğinde CHP, MHP ve AKP tek bir parti gibi durdu. Onların birbirlerinden farkı yok. 22 vekil 550 vekilin sesini kesti. Artık 40-50 kişi ile Meclis'e gireceğiz ve onlar Meclis'i terk edecekler" dedi.

Konuşmasının devamında, gerçek İslamı Kürtlerin yaşadığını dile getiren Özçelik, "Gerçek İslamı yaşayanlar Kürtlerdir. Çünkü onlar dini siyasete alet etmeden yaşıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği imamlar hükümetin propagandasını yapıyor. Biz kendi inancımızı kendi dilimizle yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren miting konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset