Özal'ın kayıp hemşiresi ifade verdi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı öncesinde hastanede kanını alan ve Ahmet Özal tarafından öldüğü açıklanan hemşire Dilber Karabulut, ortaya çıktı.8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili Ankara Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen sor

Özal'ın kayıp hemşiresi ifade verdi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı öncesinde hastanede kanını alan ve Ahmet Özal tarafından öldüğü açıklanan hemşire Dilber Karabulut, ortaya çıktı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili Ankara Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada dün sürpriz bir isim ifade verdi. Turgut Özal’ın 17 Nisan 1993’te kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde kanını alan ve Ahmet Özal’ın “evinde ölü bulunduğunu” iddia ettiği hemşire Dilber Karabulut ortaya çıktı.

‘Kalp krizi müdahalesi yapmıştık’
Hemşire Dilber Karabulut dün soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin’e ifade bir saat ifade verdi. Savcı Çetin, hakkında öldü iddiaları atılan hemşireye bugüne kadar neden ortaya çıkmadığını sordu. Karabulut, şunları söyledi: “Öldüğüm yönündeki iddialar galiba benim ortaya çıkmam için ortaya atıldı. Ben de bu yüzden bu iddiaları dikkate almadım. Özal’ın ölümüne ilişkin bildiklerimi anlatmaktan çekinmem. Ancak o dönemde biz ölüm nedeni olarak kalp krizi üzerinde durmuş, ona göre müdahale etmiştik.”

Özal’ın öldürüldüğü yönündeki iddiaların ortaya atılmasının ardından Karabulut’un, Özal’a ait olan kan tahlillerinin bulunduğu tüpleri kırdığını söylediği iddia edilmişti. Ankara adliyesinde konuyla ilgili ifadesi alınan Karabulut’a savcı o kan tahlillerini de sordu. İddiaları yalanlayan Karabulut, “Ben sadece tahlil yaptım, kan örneklerinin bulunduğu tüplerle ilgili bilgim yok” dedi.

Ahmet Özal: ‘Tüpler kırıldı’ denmişti
Özal’ın ölümü ile ilgili soruşturma dosyasının yeniden açılmasının ardından oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünden bir sene sonra 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ni aradıklarını ve babasına ait kan tahlillerini istediklerini söylemişti. Özal, kendilerinin bu taleplerine hastanenin önce ‘kan tahlilleri burada’ şeklinde cevap verdiğini daha sonra ise ‘tahlil tüplerini hemşire kırmış’ cevabını aldıklarını iddia etmişti.

Toperi: Hemşire kırmış olamaz
Ahmet Özal’ın beyanları üzerine konuşan Özal’ın yakın kurmaylarından Kaya Toperi ise iddialarla ilgili şunları söylemişti: “Ahmet Özal, hemşirenin kan tahlillerinin bulunduğu tüplerin kırıldığını söylemişti. Bana göre hemşire böyle bir şey söylemez. Ben mantığımı kullanıyorum. Kan sonuçları yazılı olarak vardır. Hem hemşireye sorsunlar hem yazılı kan sonuçlarını istesinler.”

Özal’ın ölümü ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Kemal Çetin, Hacettepe Hastanesi’nden Özal ile ilgili müdahale dosyasını geçtiğimiz aylarda istemiş, dosya soruşturma evrakları arasında yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler