Özak: Farklı adaylar çıkabilir.

Ak Parti Trabzon'da kongre süreci devam ederken Genel Merkezin yaptığı tek liste uyarısına rağmen bazı ilçelerde yeni adayların çıkması sonucu yaşanan gergin ortam sürüyor.Konu ile iligili olarak Haber61.net'e açıklamalarda bulunan Ak Parti Trabzon Millet

Özak: Farklı adaylar çıkabilir.

Ak Parti Trabzon'da kongre süreci devam ederken Genel Merkezin yaptığı tek liste uyarısına rağmen bazı ilçelerde yeni adayların çıkması sonucu yaşanan gergin ortam sürüyor.

Konu ile iligili olarak Haber61.net'e açıklamalarda bulunan Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak bu tip tartışmaların ve ayrışımlarım her partide yaşanabileceğini belirtti.

Faruk Özak açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Biz kuruluşumuzun 13. Yılını kutluyoruz. 13 yılda 12 yıl iktidarda kalmak, her seçimde oyunu yükselterek devam etmek kimseye nasip olmadı bize oldu. Biz bir fazilet mücadelesi yapan insanlara hizmet etmeyi amaçlamış büyük bir partiyiz. Bu parti bugüne kadar çok şükür çok az problemler yaşadı.

AÇIKLAMAYI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bizim amacımız insanlığa hizmet etmek. Çünkü Halka hizmet Hakka hizmet anlayışı var. Hizmeti biz bir ibadet olarak görüyoruz. Zaman zaman büyük partilerde sorunlar olabiliyor ama bizde çok az. Oyunu artıran bir partinin ufak tefek sorunları olabilir. Kongre sürecinde de Ankara tek adayla çıkabilirsek çıkalım. Bu bir zorlama ile olmuyor, istişare ile olabiliyor. Olmadığı zamanda genel merkezin bir tavrı var. Bu demokratiktir değildir, bu tartışılabilir. Eleştiri hürdür, yorumu hür olarak düşünmek lazım. Ve eleştiri hakkını kullanmak lazım.

Köprübaşı’nda Genel merkezin belirlediği bir aday var. Bu adaylar delegelere, bakanlara, milletvekillerine soruluyor kamuoyu yapılıyor. Sonra diyorlar ki bizim adayımız bu olabilir. Onun dışında bir arkadaşımız çıktı, kazandı. Bu olabilir yani takdir etmek lazım. Onun dışında Genel Merkez senle devam edelim diyebilir, demeyebilir. Bu CHP’de de MHP’de de oluyor, görevden almalar ilk def olmuyor. Türkiye’deilk defa değil son defa değil. Şuanda ne olacak bende bilmiyorum.  

İlçede de Temel Bey başarılı bir arkadaş. Çalıştı başarılı oldu. Buradaki genel kanı Temel Altunbaş olsun yönünde. Başka arkadaş çıkmış ona da saygı duymak lazım.

O da bizim arkadaşımız. Bir misal vermek gerekirse Ahmet Metin Genç Bey’le Muhammet Balta Bey yarıştı. Ahmet Beye sen aday olma dendi, oldu yarıştı, kazandı. Sonra görevden ayrıldı. Şimdi Belediye Başkanı oldu. Biz kaliteli insana iyi insana saygıyı esirgemiyoruz, vefasız değiliz. Bir dönem öyle olur, ikinci dönem böyle olur. Genel anlamda Ankara’da bir fikir oluşursa buna da saygı duymak lazım, parti disiplini açısından. Bunları abartmamak lazım. Biz çok uyumlu, birlik ve beraberlik içinde hareket eden ve Türkiye’nin sorunlarını bilen, çözmeye çalışan etrafımızdaki sorunları bilen çok uyumlu bir partiyiz.

Ben siyasete geç girdim. Bilerek geç girdim. Bana 30 yaşında da teklif vardı. 12 yıl yaptık bunun 6 yılı bakanlıkla geçti. Onurlu bir görev yaptık. Çok da dua aldık. Hatalarımız olmuşsa af fola. Ben ondan sonra ne yapacağım? Sağlığım el vermişse çoluğumla çocuğunla işimle ilgileneceğiz. Yine partim bana bir görev verirse milletvekilliği dışında seve seve koşarım. Biz partiye hizmet etmiyoruz, halka hizmet ediyoruz. O da bir salih ameldir. Namaz kılarsınız, oruç tutarsınız ama onun dışında da vatandaşa gülümserseniz, sırtını sıvazlarsanız, halkın sorunları ile ilgilenirseniz Allah size sevap yazar. Bende buna talibim.

Haber: Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler