Orhan: Fransa'yı kınıyoruz!

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan “TSİAD olarak, Fransa Parlamentosu’nun yasayı kabulünü şiddetle kınıyoruz” dedi. Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Fransa Parlamentosu’nun “Ermeni soykırımını inkar

Orhan: Fransa'yı kınıyoruz!

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan “TSİAD olarak, Fransa Parlamentosu’nun yasayı kabulünü şiddetle kınıyoruz” dedi. 

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Fransa Parlamentosu’nun “Ermeni soykırımını inkar etmeyi cezalandırma” konulu yasa tasarısının kabulünün vahim bir olay olduğunu söyledi. Yasa tasarısının kabulüyle birlikte, Türk-Fransız dostluğunun yara alacak ve ticari ilişkilerin zarar görecektir, diyen Yalçın “TSİAD olarak, Fransa Parlamentosu’nun yasayı kabulünü şiddetle kınıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan şunları söyledi: “Fransa’nın ‘Ermeni soykırımını inkarı cezalandıran’ yasa tasarısını kabulü; insan hakları, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet gibi Avrupa Birliği’nin temel değerlerini hiçe saymaktır. Tarihinde düşünce ve ifade özgürlüğü için büyük mücadeleler olan Fransa’nın bunlara kısıtlama getirmesi, insan hakları ve demokrasi ilkeleriyle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Sınırlı sayıda milletvekilinin katıldığı bir oturumda Fransız Parlamentosu tarafından kabul edilen teklifin Senato’da onaylanmayacağını, böylece iki büyük ülkede kalıcı sorunlar yaratmamasnı umuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset