Öperim polemiği sertleşiyor

İsrail'e hükümetten daha sert tepki verdiklerini savunan Kılıçdaroğlu '' CHP'ye karşı her türlü hakareti yaparlar, ama Liberman'a karşı ses çıkarmazlar. Bu ne demektir, bunların gerçek anlamda İsrail'in avukatlığını üstlendiği anlamına gelir.'' dedi.Hüküm

Öperim polemiği sertleşiyor

İsrail'e hükümetten daha sert tepki verdiklerini savunan Kılıçdaroğlu '' CHP'ye karşı her türlü hakareti yaparlar, ama Liberman'a karşı ses çıkarmazlar. Bu ne demektir, bunların gerçek anlamda İsrail'in avukatlığını üstlendiği anlamına gelir.'' dedi.

Hükümetin dış politikasını eliştiren Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikası sonucu Gazze ablukasının uluslararası meşruiyet kazandığını iddia etti. CHP lideri; ''İsrail isteseydi parayla böyle bir avukat bulamazdı.Recep Tayyip Erdoğan bu avukatlığı üslendi, İsrail'in elini uluslararası araneda güçlendirdi .Ben bunu söylüyorum o bana dönüp hakaret ediyor.'' dedi.

Başbakan'a '' O raporu sen istemedin mi ? O raporun hazırlanması için sen girişimde bulunmadın mı ? '' diye soran Kılıçdaroğlu sözlerine '' Kaç aydır bu rapor hükümetin ellinde, neresinden bakılırsa bakılsın dış politikası felaket olan bir durumdayız. Öyle hakaretlerle, küfürlerle, sokak ağzıyla konuşmak bir ülkenin Başbakanı'na yakışmıyor ama Recep Tayyip Erdoğan'a yakışıyor.Neden ? Çünkü onun bilgi düzeyi, kültür düzeyi, espri düzeyi bunu kavrayacak yeterlilikte değil. Hakaret ederek olayları geçiştirmeye çalışıyor. Hiç meraklanmasın, ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına söz verdim, Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzünü, ne kadar hakaret ederse etsin halka göstereceğim.'' diyerek devam etti.

Basın mensuplarının sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası da açacağını söyleyen CHP lideri, '' Benim duduklarımda temiz, benim geçmişimde temiz, benim ellerimde temiz. Kirli olanlar zaten bu tür ifadeleri kullanırlar. Temiz adam böyle bir laf kullanır mı , düzgün adam böyle bir şey kullanır mı ? Ahlaklı insan bu tür laflar kullanır mı ? Onların hepsi Recep Tayyip Erdoğan'ın kültüründen geliyor, ahlakından geliyor, temiz olmamasından geliyor, geçmişinin temiz olmamasından geliyor'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset