"Onlar her şeyin karşısında"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde vatandaşlara hitap etti.Milletten aldıkl

"Onlar her şeyin karşısında"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Milletten aldıkları güç ile bu ülkeye dev eserler kazandırmaya, büyük projeler gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade eden Davutoğlu, "1 Kasım bu anlamda tarihi yeni bir başlangıç noktasıdır. Şu an geçici seçim hükümeti olmamıza rağmen milletimize hizmetten geri durmuyoruz. Bakın dün Anamur'da dev bir tesisi hizmete açtık. Cumhurbaşkanımızla birlikte Anadolu'nun suyunu, yavru vatan Kıbrıs'a gönderdik. Tam 1.6 milyar lira bütçeli KKTC su temini projesiyle artık Kıbrıslı kardeşlerimiz su sıkıntısı çekmeyecek. Şimdi Anadolu'nun suyunu Kıbrıs'a gönderiyoruz. İşte milliyetçilik budur. İşte millete hizmet budur. Bizim bütün hedefimiz ana vatan ile yavru vatan arasındaki gönül bağını her zaman daim kılmaktır. Anamur çayından, Dragos koyundaki geçit ile yılda 75 milyon metreküp su temin edilecek. Proje ile toplam 775 kişiye istihdam sağlanacak. İşte Türkiye'ye Anamur'a böyle bereket getiren suyumuz artık Kıbrıslı kardeşlerimize de aynı bereketi taşıyacak. Bu suyu bir barış suyu, bir can suyu olarak Kıbrıs'a gönderiyoruz. İşte bunlar kudretli büyük şefkatli Türkiye'nin ayak sesleridir. Başka bir vizyon, diğerlerinin hayal bile edemeyeceği bir başarı. Onlar kısır gündemlerle, çantalarla uğraşmasına devam etsin. Biz önceki gün Türksat 4B uydusunu uzaya fırlattık. O Türksat 4B uydusu ile inşallah internet de bir başka olacak. Bu uydu sayesinde artık çok daha ucuza, çok daha hızlı internet hizmetine kavuşacaksınız. Bu teknolojinin, bu uzaya fırlattığımız uydunun, bu Anamur'dan Kıbrıs'a giden suyun, bu yeni Türkiye'nin ışığıdır. Işıklı Türkiye'den aydınlık geleceğe yürüyeceğiz. İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın da yapımına devam ediyoruz. Türksat 6A'yı Türk mühendisleri yapıyor. İnşallah 2019'da onu da uzaya fırlatacağız. Bunlar güçlü Türkiye'nin ayak sesleri. Sizlerle birlikte yapacak çok işimiz var. Çok heyecana, aşka ihtiyacımız var. Kocaeli, ekonomimizin merkez üssü. Burada 2002-2015 döneminde yaşadığımız gelişmeleri, kırdığımız rekorları tekrar anlatmaya gerek duymuyorum. Çünkü sizler bu başarı hikayesinin bizatihi kahramanlarısınız. Ama burada durmayacağız. Hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizi ekonomide süper güç haline getireceğiz. Ağustos ayında sanayi üretimi bir önceki yıla göre yüzde 7.2 arttı. Türkiye her geçen gün büyüyen gelişen geleceğe zenginleşerek yürüyen bir ülke. Büyüdükçe hem ülkemin hem de insanlarımızın ihtiyaçları büyüyor şekilleniyor. Biz de bu ihtiyaçlara göre siyasetimizi hizmetlerimizi sürekli yeniliyor güncelliyoruz. 1 Kasım için hedeflerimizi belirlerken de uzun uzun değerlendirmeler yaptık. Halkımızın her kesimine yepyeni bir hayatın ipuçlarını beyannamemizde sunduk. Onlara sorduk ve beraber karar verdik. Seçim beyannamemizi milletimizin beklentileriyle şekillendirdik" dedi.

"BUNLAR YERLİ OTOMOBİLİN DE KARŞISINDA DURDULAR"

Gençlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Derseniz ki biz bir yerde çalışacağız. Bu sefer de işverene bir yıl bütün maaş devletten diyoruz. Yine çiftçi kardeşlerimiz için yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. AK Parti olarak bu ülkeyi nasıl düşük gelirden orta gelir seviyesine çıkardıysak, yüksek gelir seviyesine de biz çıkartacağız. 2002'de kişi başına düşen gelir 3 bin dolardı. Şimdi bu rakam 10 bin dolar seviyesinde. 2023'de 20 bin, 25 bin dolara çıkartacağız. Bunu nasıl yapacağız. Türkiye'yi bilgi toplumu haline getireceğiz. Teknolojiyi kullanan ülke olmaktan çıkartıp, teknolojiyi üreten ülke olacağız. Bugüne kadar birçok dünya devi Kocaeli'ye yatırım yaptı ama bundan sonra Kocaeli'den beklentimiz buradan dünya markalarını çıkarıp dünyaya isminizi duyurmak. Bakınız Türkiye'nin en büyük, en önemli projelerinden birini, Bilişim Vadisi'ni Kocaeli'de kuruyoruz. Geleceğin teknolojisinin üssü burası olacak. Bilişim Vadisi doğrudan 50 bin kardeşimize istihdam sağlayacak. Yerli otomobilimizin AR-GE çalışmasını da Gebze'de yapıyoruz. Bugün bakmayın yerli otomobil etrafında bir takım fırtınalar oluşturmaya çalışanlara. Onlar her şeyin karşısında durdular. Onların karşıda olmasına rağmen, bu ülke milli otomobili de, milli tankı da, milli gemiyi de yaptı yapacak inşallah. Körfezin bu yakasında milli lokomotifi, milli arabayı, çip fabrikasını yapıyoruz. Körfezin diğer yakasında ise Gölcük'te Piri Reis Denizaltısı'nın ilk kaynağını yaptık. Burada 6 adet denizaltımızı üretip donanmamızın hizmetine sağlayacağız. Bunun için de gençlerimize, çocuklarımıza eğilmemiz gerektiğinin farkındayız. Bunun için Türkiye'deki üçüncü bilim merkezini cumhurbaşkanımızın katılımıyla Nisan'da açtık. Teknolojinin geliştirilmesi için kurduğumuz Gebze Teknik Üniversitemizi daha da büyütüp geliştireceğiz. Onlar konuşur AK Parti yapar. Bundan sonra da yapmaya devam edecek. Taş üstüne taş koyacağız, yapı üstüne yapı koyacağız ve Türkiye'nin her yerini kalkınan, müreffeh bir ülkenin mekanları olarak geliştireceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının sonunda elindeki mikrofonu sahnenin önündeki gençlere uzattı ve "Son sözü meydan söyleyecek. Gençler mikrofonu eline aldı mı ülkenin kaderini de eline alır. Sizlere güveniyoruz gençler" dedi. Mikrofonu alan gençler de "Tek başına iş başına" diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na desteklerini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset