Oktay Vural'ı korkutan operasyon!

TBMM'de parti grupları ve milletvekillerini kuşkulandıran "hard disk operasyonu" gerçekleştirildi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin bilgisayarların hard disklerini alarak kopyamasına tepki g

Oktay Vural'ı korkutan operasyon!

TBMM'de parti grupları ve milletvekillerini kuşkulandıran "hard disk operasyonu" gerçekleştirildi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin bilgisayarların hard disklerini alarak kopyamasına tepki gösterdi.

HANGİ HAKLA EL KOYARLAR

Vural, şunları kaydetti: "Şu anda bütün özel bilgilerimiz TBMM Başkanlığı'nın elinde. 3200 özel telefon numarası, kimlere randevu verdim, kimlerle görüştüm, bilgisayarda yaptığım tüm işlemler, tüm dosyalarım, hükümet aleyhine yönelik bilgi ve belgeler, kişisel bilgilerim iktidarın yönetimindeki birimin elinde. İnternet sisteminin kalitesini yükseltip merkezi sisteme bağladıklarını açıklıyorlar. Hangi hakla benim bilgisayarlarımın harddiskine el koyarlar. Yeniden yüklenen bilgisayarlarda dosyalarımdan bazılarını bulamayınca, arşivledikleri hard diski yeniden yüklediler. Bilgilerimizi saklamışlar."

SAKINCALI DOSYA VARSA

Vural, hem bilgisayarların dışarıdan müdahaleye açık olması hem de geri yüklenen hard disklerin arasına sakıncalı dosya eklenmiş olabileceğini kaydederek, "Ergenekon ve diğer soruşturmalarda olduğu gibi bilgisayarlara sakıncalı dosya yüklenmediğini nereden bileceğiz. Yarın sahte ihbar üzerine 'Sizin bilgisayarınızda şu bilgi belge bulundu' derlerse nasıl açıklayacağız? Bizi de bir davanın parçası haline getirebilirler" dedi. TBMM Başkanı'nı göreve çağıran Vural, "Hani biz dokunulmazdık? Hangi yasaya göre bilgisayarlarımıza el konuldu. Bu bir dokunulmazlık, yasa ve veri güvenliği ihlalidir" diye konuştu.

BİZE GÜVENİN AÇIKLAMASI

Bu iddialar üzerine TBMM Bilgi İşlem Daire Başkanlığı hemen Vural'la görüştü. Vural'a, "Domain sistemine geçiyoruz. Ayrı ayrı kulanıcı lisanslarıyla işlemleri yürütmek zor oluyor. Tek kullanıcı lisansıyla tek merkezden bilgisayar sistemi daha yüksek kalitede işleyecek. Harddisk bilgilerine el koymak arşivlemek söz konusu değil. Bize güvenin" açıklaması yapıldı. TBMM yetkilileri, iddiaların asılsız olduğunu, sistemin daha yüksek kalitede çalışmasına dönük merkezileştirme işleminin yapıldığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler