Oktay Vural'dan sert açıklamalar

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Amerikan barışı' adı altında, kan gövdeyi götürüyor. Ortadoğu'yu BOP ile şekillendirmek isteyenler, bu coğrafyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmiyor'' dedi.MHP Grup Başkanvekili Vural: -''Amerikan barışı' adı

Oktay Vural'dan sert açıklamalar

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Amerikan barışı' adı altında, kan gövdeyi götürüyor. Ortadoğu'yu BOP ile şekillendirmek isteyenler, bu coğrafyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmiyor'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural: -''Amerikan barışı' adı altında, kan gövdeyi götürüyor. Ortadoğu'yu BOP ile şekillendirmek isteyenler, bu coğrafyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmiyor'

-''(Ders Kitapları Yönetmeliği'nin değiştirilmesi) 

Kimliksiz bir millet, milletsiz bir vatan ve vatansız bir coğrafyayı hedefleyen, 'Türkiyelilik' safsatası altında milli ve manevi değerlerin içini boşaltan bir siyasi davranıştır''

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile Libya'da ABD Büyükelçisi'nin öldürülmesi olayını değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kanunda yer alan değerleri yönetmelikle kaldırmaya çalıştığını öne süren Vural, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nın garabetleri devam etmektedir'' diye konuştu.

Ders kitapları yönetmeliğindeki ''Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, milletini, vatanını seven...'' şeklinde devam eden ifadelerin yeni yönetmelikte çıkarıldığını dile getiren Vural, şunları kaydetti:

''Bunlardan niye gocunuyorsunuz? Bu milletin milli ve ahlaki değerlerinin öğretilmesinden niye rahatsızlık duyuyorsunuz? Zihninin arkasındaki gizli hedefleri ortaya koymak amacıyla bu değişikliği yapıyor. Çocuklarımızın milli toplum yapılarını, ilişkilerini, değerlerini anlamasını, bilmesini ve bunlara bağlı olmasını neden istemiyorsunuz?

Milli Eğitim Bakanı, nasıl millilikten uzak bir bakan olduğunu ortaya koymuştur. Bu, bir zihniyetin deşifresidir. Kimliksiz bir millet, milletsiz bir vatan ve vatansız bir coğrafyayı hedefleyen, 'Türkiyelilik' safsatası altında milli ve manevi değerlerin içini boşaltan bir siyasi davranıştır''

-''Amerikan barışı' adı altında, kan gövdeyi götürüyor''-

Libya'da ABD Büyükelçisi'nin öldürülmesiyle ivme kazanan, İslam dünyasındaki olayları da değerlendiren Vural, ''Bu coğrafyada 'Amerikan barışı' adı altında, kan gövdeyi götürüyor. Ortadoğu'yu Büyük Ortadoğu Projesi ile şekillendirmek isteyenler, bu coğrafyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmiyor'' dedi.

Vural, Hillary Clinton'un, Libya için ''özgürleşmesine yol açtığımız ülke'' nitelemesinde bulunduğunu hatırlatarak, ''Peki Irak'ı da özgürleştirecektiniz ne oldu? Suriye'yi de özgürleştirmeye çalışıyorsunuz. 'Osmanlı barışı' adı altında 400 yıl bulunduğumuz bu coğrafyada kimsenin burnu kanamamıştı ama şimdi BOP'la kan ve gözyaşı dinmiyor. Ne yazık ki sayın Başbakan da BOP'un eş başkanı'' ifadelerini kullandı.

İslamofobi adı altında İslam'ı cezalandırmak isteyen bir zihniyetle karşı karşıya olunduğunu belirten Vural, ''Türkiye'de de BOP eşliğinde Amerikan hegemonyasına araç olmaktan vazgeçilmelidir.

Bu coğrafyanın yeni bir medeniyet anlayışına ihtiyacı olduğu nettir. Elbette bu saldırıları kabul etmemiz mümkün değil ama İslam'ı terörle, şiddetle aynı kefeye koyan her türlü adımın da karşısında olduğumu söylemek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Vural, Hz. Peygamber'e hakaret girişimlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, AK Parti Hükümeti'nden bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan ve hakaret içeren kliplerin kaldırılması ve bu girişimlerin önlenmesi için hukuki mücadele başlatmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler