Öcalan’ın posteri altında ’öz yönetim’ açıklaması

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri altında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "öz yönetim" konusunda geri adım atmadıklarını söyledi.Bölge gezisini sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugün sabah saatlerinde Siirt'e g

Öcalan’ın posteri altında ’öz yönetim’ açıklaması

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri altında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "öz yönetim" konusunda geri adım atmadıklarını söyledi.

Bölge gezisini sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugün sabah saatlerinde Siirt'e geldi. Yüksekdağ'ın gelişi nedeniyle kentte güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Atatürk Bulvarı'ndaki HDP parti binasının önünde kuş uçurtmayan polis, parti binası ve belediye binalarının giriş ve çıkışlarına da barikatlar kurarak, üst araması yaptı. Parti binasında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri altında, toplanan kitleye hitap eden Yüksekdağ, Türkiye'nin artık güvenli bir ülke olmadığını ileri sürdü. Siirt'in de güvenli bir şehir olmadığını iddia eden Yüksekdağ, "Türkiye'de artık hiçbir şehir, yerleşim alanı güvenli değil. Bunun sorumlusu da siyasi iktidardır. Ben ve eş başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'a dönük çeşitli suikast girişimleri hazırlık ve planları basına yansıdı biliyorsunuz. Ondan kaynaklanan güvenlik tedbirleridir bunlar. Ama şunu çok net söyleyeyim, bu güvenlik önlemlerini daha önce almadılar" dedi.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Öz yönetim ve demokratik özerklik konusunda dün olduğu gibi bugün de aynı noktada durduklarını ve geri adım atmayacaklarını anlatan Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Bizim öz yönetim ve demokratik özerklik konusunda yaptığımız vurgular parti programlarımızın vurgularıdır aynı zamanda. Biz bunu Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve demokratik cumhuriyetin temeli olarak görüyoruz. Çok önemli bir zemini olarak görüyoruz. Ama öz yönetim ilanları ve öz yönetim süreci geride bıraktığımız süre içinde terör ve bölücülükle yaftalamıyoruz. Bu çok yanlış bir şey, bölge halkı ve öz yönetim ilanı gerçekleştiren halkımız bölünmek için değil birleşmek için öz yönetim ilan ediyor. Öz yönetim şu demek, demokratik ve idari tanzim. Yani yerel yönetimlerin güçlendirilmesidir."

Öcalan’ın posteri altında ’öz yönetim’ açıklaması

Öcalan’ın posteri altında ’öz yönetim’ açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset