'Öcalan'a ev hapsi uygun olabilir'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'a verilen müebbet hapsin ev hapsine çevrilebileciğini söyledi. Arınç, şartını da açıkladı.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öcalan'a ev hapsinin, terör örgütünün tamamen silah bırakması halinde düşünülebil

'Öcalan'a ev hapsi uygun olabilir'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'a verilen müebbet hapsin ev hapsine çevrilebileciğini söyledi. Arınç, şartını da açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öcalan'a ev hapsinin, terör örgütünün tamamen silah bırakması halinde düşünülebileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Leyla Zana’nın da dile getirdiği Öcalan’a ev hapsi konusunda “terör örgütünün tamamen silah bırakması halinde konuşulabilir” dedi.  

Arınç şöyle konuştu:

"Bunları Leyla Zana da başka arkadaşlar da dile getiriyor. Bu tek başına dikkate alınacak bir konu değil. belki bir yol haritasıyla ya da yapılması gerekenler sırlamasında terörün terör örgütünün silah bırakmasıyla başlayacak bir sürecin içerisinde dikkate alınacak bir konu olabilir. Yoksa bugün için bunun bir geçerliliği yok.

İmralı’daki kendi günlük hayatına devam ediyor. Çünkü eğer bu örgütün bir talebi olarak geliyorsa, bunu yapmamız halinde bile örgüt bu günkü şiddetten vazgeçmeyecektir. Öncelikle sayın başbakanımızın ve Kuzey Irak’taki otonom yönetimin de onlara hatırlattığı gibi koşulsuz olarak silah bırakmaları eylemlere son vermeleri bundan sonrasını da birlikte düşünmeleri gerekiyor.

Bu tek başına sadece bir taleptir. Bunun üzerinden siyaset yapacaklarını düşünüyorum. Bu çok samimi değil. Şunlar, şunlar, şunlar ile birlikte ama başında da örgütün tamamen silah bırakması ve eylem yapmaması durumunun kabullenmesine bağlı olarak konuşulabilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler