Öcalan için bakın ne istediler?

Diyarbakır'da iki gün süren DTK toplantısında; terör örgütünün hükümlü lideri Abdullah Öcalan ile başlatılan diyalogun devam etmesi ve İmralı şartların ev hapsine dönüştürülmesi istendi.Diyarbakır BDP İl binasında düzenlenen ve iki gün süren Demokratik to

Öcalan için bakın ne istediler?

Diyarbakır'da iki gün süren DTK toplantısında; terör örgütünün hükümlü lideri Abdullah Öcalan ile başlatılan diyalogun devam etmesi ve İmralı şartların ev hapsine dönüştürülmesi istendi.

Diyarbakır BDP İl binasında düzenlenen ve iki gün süren Demokratik toplum Kongresi (DTK) ara dönem toplantısına, Eşbaşkan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, eski CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP'li belediye başkanları, meclis üyeleri, bölgedeki 698 sivil toplum örgütü temsilcisi akademisyenler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

AHMET TÜRK KATILMADI
İki günlük toplantının ardından sonuç bildirgesini Ahmet Türk'ün rahatsızlığı nedeniyle DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk okudu. AK Parti'nin Kürtlerin örgütlü yapısını bozmak, parçalamak ve tasfiye girişimi içinde olduğunu öne süren Tuğluk, çatışmasızlık için PKK'ya çağrı yapmayı ahlaki bulmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Kongre delegasyonu Kürt coğrafyası ve tüm Türkiye için büyük umutlar yaratan eylemsizlik ile KCK'ya eylemsizlik sürecini uzatması telkininde bulunmayı ahlaki olarak doğru bulmamıştır. Kongremiz sayın Öcalan ile yürüyen diyalog sürecini aksatmadan devam ettirmesi, Öcalan'ın barışçıl sürece daha fazla katkıda bulunabilmesi için İmralı'daki cezaevi koşulları ev hapsine dönüştürülüp KCK siyasetçileri ve aydınlarla görüşmesi sağlanması gerekli görüyoruz. 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde BDP'nin bağımsız adaylarının desteklenmesi ve yine Kürt parti ve siyasetçilerinin bir araya gelerek ulusal bir konferans yapılması kararı alınmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset