Obama'yla Erdoğan'ın telefon konuşması

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam telefonla bir görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan görüşmeye dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:    "Başkan Obama Suriye'deki durum ve terörle mücadele alanında A

Obama'yla Erdoğan'ın telefon konuşması
ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam telefonla bir görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan görüşmeye dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: 
 
"Başkan Obama Suriye'deki durum ve terörle mücadele alanında ABD ile Türkiye arasındaki işbirliğini ele almak üzere bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Başkan, 17 Şubatta Ankara'da düzenlenen ve Türk askeri personelinin ve sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırısı ile, Diyarbakır'da bir Türk askeri konvoyunu hedef alan terör saldırısını kınamış, taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Başkan Obama, Suriye rejiminin Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını belirtti ve Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile ılımlı muhalif güçleri ile tansiyonu artıran ve kuzey Suriye'de IŞİD'le ortak mücadele çabalarımıza darbe vuran eylemelere derhal son verilmesi çağrısında bulundu. Başkan Obama, YPG'nin bu bölgedeki koşullardan avantaj sağlayarak yeni topraklar ele geçirmemesini ve Türkiye'den de karşılıklık esasına göre itidal göstererek bölgeye yaptığı topçu ateşini durdurmasını teşvik etti. Obama, ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığının altını çizdi. İki lider, Münih'te düşmanlıkların durdurulması anlaşmasını desteklediklerini belirtti ve Rusya ile Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları derhal son vermeleri çağrısında bulundular. Liderler, PKK dahil her türlü terörizme karşı işbirliğini derinleştirme sözü verdiler ve IŞİD'i zayıflatma ve yenilgiye (yıkmak) uğratma hedefini yinelediler (hatırlattılar)."
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler