Obama ve Merkel’e kurşun geçirmez paravan

G20'ye katılacak olan Obama ve Merkel için toplantı yapacağı salona 2 metrelik kurşun geçirmez paravan ve yine kurşun geçirmez kürsü yerleştirildi.ABD Başkanı Barack Obama'nın da aralarında olduğu dünya ekonomisinin yüzde 85'ini elinde bulunduran 20 ülken

Obama ve Merkel’e kurşun geçirmez paravan

G20'ye katılacak olan Obama ve Merkel için toplantı yapacağı salona 2 metrelik kurşun geçirmez paravan ve yine kurşun geçirmez kürsü yerleştirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın da aralarında olduğu dünya ekonomisinin yüzde 85'ini elinde bulunduran 20 ülkenin liderleri G-20 Antalya zirvesinde bir araya gelecek. Zirve için Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesinde kırmızı alan oluşturuldu. Liderlerin katılacağı zirve için Belek bölgesinde üst düzey güvenlik önlemleri alınırken liderlerin konaklayacağı oteller ve basın toplantılarının yapılacağı oteller de de güvenlikler üst düzeye çıkarıldı.

OBAMA VE MERKEL'E KURŞUN GEÇİRMEZ KÜRSÜ VE PARAVAN

Basın mensuplarının zirve görüşmelerini takip edeceği Kaya Palazzo otelde ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel için özel bir toplantı salonu düzenlendi. Konferans salonları için ayrılan alanda 2 numaralı salonda güvenlik önlemleri için bir dizi değişiklik yapıldı. Salona giriş için kullanılacak ikinci kapı önünden kürsüye kadar yaklaşık 50 cm kalınlığında 2 metre yüksekliğinde üzeri ahşapla kamufle edilmiş kurşungeçirmez bir paravan yapıldı. Paravan sayesinde kapıdan giren Obama ve Merkel kürsüye çıkana kadar toplantı salonundakiler tarafından görünmeyecek.

Alınan güvenlik önlemleri de bununla sınırlı kalmazken Obama ve Merkel için bir de özel kürsü getirtildi. Alınan bilgiye göre önce başka bir kürsünün kullanıldığı ancak ABD'li güvenlik uzmanları tarafından kürsünün kurşungeçirmez olmasını istemeleri üzerine yeni bir kürsü getirtildiği öğrenildi. Yeni kürsü beyaz renkte ve iki bölmeleri şekilde kurşungeçirmez olarak özel olarak dizayn edildi.

Salonda önce Şansölye Merkel'in 08.30-09.30, Obama'nın ise 16.30-18.00 saatleri arasında kendilerine özel düzenlenen salonda açıklama yapacakları kaydedildi.

Öte yandan, Obama ve Merkel'in 15 Kasım Pazar günü sabah saat 07 00'de Antalya'ya gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler