Obama ile Suriye'yi konuştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye halkının demokrasi konusundaki meşru taleplerinin desteklenmesi, Şam yönetiminin acımasız eylemlerinin kınanmasına devam edilmesi konusunda

Obama ile Suriye'yi konuştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye halkının demokrasi konusundaki meşru taleplerinin desteklenmesi, Şam yönetiminin acımasız eylemlerinin kınanmasına devam edilmesi konusunda mutabık kalındı. 

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Başbakan Erdoğan, Obama ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

İki lider, yeni yılın ilk görüşmesinde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın güvenlik ve kalkınmasına ilişkin meselelere değindi. 

Irak'taki son gelişmelerin yanı sıra Irak halkına istikrar, demokrasi ve refah getirecek, kapsayıcı ve ortaklığa dayalı bir hükümeti desteklemeyi sürdürme hususunun ele alındığı telefon görüşmesinde, Türkiye ve ABD tarafından, Suriye halkının demokrasi konusundaki meşru taleplerinin desteklenmesi, Şam yönetiminin acımasız eylemlerinin kınanmasına devam edilmesi konusunda mutabık kalındı. 

İki lider, İran'ın nükleer programını da ele alarak, İran'ın bu konuda uluslararası toplumla diyaloğu sürdürmesi gerektiğini ifade ettiler.  

Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da demokratikleşme sürecine ve ekonomik kalkınmaya katkıyı amaçlayan, verimli bir işbirliği için, ABD ve Türkiye'nin sürekli irtibat halinde olması konusunda da görüş birliğine vardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset