O muhtar bugün BDP'ye katıldı

Hakkari merkeze bağlı Elmacık Köyü'nde muhtarlık yapan ve 15 gün önce PKK'lılar tarafından kaçırılıp daha sonra serbest bırakılan AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır, partisinden istifa edip BDP'ye katıldı."SİYASETE BDP'DE DEVAM EDECEĞİ

O muhtar bugün BDP'ye katıldı

Hakkari merkeze bağlı Elmacık Köyü'nde muhtarlık yapan ve 15 gün önce PKK'lılar tarafından kaçırılıp daha sonra serbest bırakılan AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır, partisinden istifa edip BDP'ye katıldı.

"SİYASETE BDP'DE DEVAM EDECEĞİM"

Çakır'ın rozetini BDP İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt taktı. AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Elmacık Köyü Muhtarı Mehmet Çakır, 15 gün önce PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

esh684.jpeg

Muhtar Çakır, 7 gün önce de serbest bırakıldı. PKK'lıların serbest bıraktığı Muhtar Çakır, AK Parti'den isitfa ederek bugün BDP'ye katıldı. BDP İl Başkanlığı binasına gelen Muhtar Çakır, AK Parti'ye verdiği istifa dilekçesini basın mensuplarına gösterdi. AK Parti üyeliğinin de kendi rızası dışında yapıldığını ileri sürdü. Muhtar Çakır, "2012 yılında yapılan il kongresinde imzam alınmadan benim üyelik kaydım yapılmıştır. AKP'nin son zamanlarda Kürtlere yönelik ayrımcı ve düşmanca siyaseti sebebiyle rızam dışımda da olsa AKP yapılan üyelik kaydımın silinmesi için gerekli yerlere mürcaatımı yaptım.

Ben bundan sonra Kürt halkı ve diğer Türkiye halkları için mücadele veren BDP'de siyasete devam edeceğim" dedi.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR"

Muhtar Çakır'a BDP rozetini takan BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt ise Kürtçe yaptığı konuşmasında partilerine katılan Muhtar Çakır'a dolayı teşekkür etti. Kurt, "Partimiz BDP'nin kapısı herkese açıktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler