'O iddiaya' çok sert yanıt!

Başbakan Erdoğan Pakistan ziyareti öncesinde havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürecik'i kapatın, İsrail'e bilgi gitmesin' şeklindeki çıkışına da yanıt verdi.Erdoğan'ın konuşmasından

'O iddiaya' çok sert yanıt!



Başbakan Erdoğan Pakistan ziyareti öncesinde havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürecik'i kapatın, İsrail'e bilgi gitmesin' şeklindeki çıkışına da yanıt verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar...

Hamas dün gelen son metni kabul etmişti. Bu metin üzerinden, kabul edilen metin üzerinde, İsrail'in cevabı bekleniyordu. Bunun için de farklı saatler verildi. Dün akşam bu iş artık karara bağlanır beklentisi içindeydik, bugüne sarktı. Bu arada İsrail yine acımasızlığını sürdürmekte. Arkadaşlarımız Gazze'den ayrılırken, 2 gazeteci de şehit edildi. Tablo bu maalesef.

Görüşmeler şu anda Mısır'ın öncülüğünde yine devam ediyor. Türkiye ve Katar olarak sürece katkımızı sürdürüyoruz.

Gazze ile ilgili adımlarımızı atıyoruz.

Kılıçdaroğlu, siyasette henüz çıraktır

NATA'nun kurmuş olduğu bir üssü bir 'Burası İsrail için kurulmuştur' diye değerlendiriyorsak, bu ciddi bir siyaset acemiliğidir. Kılıçdaroğlu, siyasette henüz çıraktır. Daha çıraklık sürecini aşamamış.

Kürecik'te füze yokki, orası radar üssü. Kılavuzu yanlış. Bölgeye yönelik radar üssü olarak kurulmuştur. Bizlir de NATO üyesi olarak evet demişizdir. Velevki NATO'nun radar üssü de olsa, oradan onu kaldırma hakkına da sahibiz.

Biz Gazze'yle ilgili adımları gelecek zaman anlayışıyla kullanmıyoruz. Şuana kadar adımlarımızı attık ve atmaya devam edeceğiz. Bütün bu adımlar heralde açıkça konuşulmaz. Müsade edin bunlar bizim muhafaza kayıtlarımızda kalsın. Bu Gazze'deki kardeşlerimize Türkiye'nin bu kadar muhabbeti varsa, enkazların üstüne Türk Bayrağı dikiyorlarsa Bakanımıza muhabbetle sarılıyorsa bunun sebebi ilişkilerimizde yatmaktadır.

MHP'nin genel başkanı Davos'ta ilgili süreç bitmiştir diyor. Zerre kadar islam dünyasıyla alakası olmayan bir başkan. Bu konuda hangi ülkeyi ziyaret ettin hangisiyle görüştün diye sorsanız verecek cevabı yok. Ne Türk Cumhuriyetleri ittifakıyla ne islam dünyasıyla olsun hiçbiriyle. Parmak sayılarını geçmez. Malesef bu ülkenin muhalefeti bu. Siyaset anlayışı muhalefette bu. Buna rağmen biz mücadelemizi dünyada oturtulması gereken oturmak zorundayız. Verdiğimiz mücadeleyi omurgalı bir biçimde sürdüreceğiz.

TBMM Darabe ve Araştırma Komisyonu'nun sorularına yanıt vereceğiz. Dün akşam ulaştı. Şu anda bu sorular üzerinde gerek yolculuğum esnasında gerek yolculuktan dönüşte, çünkü komisyonun süresi Salı günü bittiği için bizim de bu arada cevabımızı vermemiz gerekecek. Bu çalışmaları yapıp döner dönmez de kendilerinin süresi içerisinde cevabi metni kendilerine göndereceğim.

Bu konuyla ilgili değerlendirmeleri arkadaşlarımız yaptılar. Talepse talep, yapılacak. Ona göre adım atılacak. Orada tehdit altında olan bölge, Türkiye'nin toprakları olduğu kadar aynı zamanda NATO'nun topraklarıdır.

Bizim baştan beri endişemizdi burada bir iç savaş. Rejim bu işi buraya doğru götürmek istiyor. Bunu bir mezhep savaşına taşıyabilirler endişesini taşıdık. Şu anda bu korkulanlar yavaş yavaş olmaya başladı. Bu bizi endişeye sevk ediyor.

Bu aynı zamanda bir petrol kavgası da olabilir. Onu tahrik eden bir kavga. Niye, çünkü, 'sen bize elindeki petrolden, merkezi hükümetin bilgisi haber olmadan satış yapıyorsun' havasında, merkezi yönetim, bunu bahane ederek saldırı içinde.

Ama işin altında çok daha farklı nedenler yatmaktadır. O da mevcut şu andaki Irak'ın merkezi rejimi sıkıntıların içindedir. Gerek Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların belli bir dayanışma içinde olması Maliki yönetimini bir sıkıntıya sokuyor.

Maliki yönetimi de Türkiye ile olan bağlarını farklı bir şekilde kopardı. Atılan olumlu adımları kopardı. Zaman zaman çok garip şekillerde tehditler sallamak suretiyle bizim iş adamlarımıza yönelik bazı olumsuz yaklaşımlar içine girdiler. Şık olmayan şeylerdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset