O Hakim Başbakan'ın hakimi çıktı

Avukatlara karşı kötü davrandığı gerekçesiyle, avukatlık mesleğine kabul edilmeyen emekli yargıç, Başbakan Erdoğan’ın hakimi çıktı.Avukatlara karşı kötü davrandığı ve savunma hakkını kısıtladığı gerekçesiyle, avukatlık mesleğine kabul edilmeyen emekli yar

O Hakim Başbakan'ın hakimi çıktı

Avukatlara karşı kötü davrandığı gerekçesiyle, avukatlık mesleğine kabul edilmeyen emekli yargıç, Başbakan Erdoğan’ın hakimi çıktı.

Avukatlara karşı kötü davrandığı ve savunma hakkını kısıtladığı gerekçesiyle, avukatlık mesleğine kabul edilmeyen emekli yargıç İbrahim Kozan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hakimi çıktı.

Kozan, Başbakan Erdoğan’ın ‘’Mal Varlığı’’ davasına bakmış ve verdiği beraat kararının ardından Asliye Ceza hakimliğinden Ağır Ceza mahkemesi başkanlığına atanmıştı. Bu davayı temyiz etmeyen dönemin Cumhuriyet Savcısı Fahri Kasırga da Adalet Bakanlığı Müsteşarı olmuştu.

2002 yılında Tayyip Erdoğan’ın mal varlığı mahkemelik olmuş, Ankara Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı görevinden ayrılırken verdiği mal beyanı ile AKP Genel Başkanı seçildikten sonraki mal beyanı arasında, 256 milyar 138 milyon lira artış olduğu belirtilmişti.

İddianamede bu artışın, bir siyasi parti lideri ve ailesinin sosyal yaşamlarının gereği olan giderler dikkate alındığında, dönem gelirleriyle açıklanamayacağı ve haksız edinilmiş mal niteliğinde olduğunu öne sürülmüştü.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmalara Erdoğan katılmamış, yeni bilirkişi heyeti de ilk incelemeyi yapanların aksine, suç unsuru olmadığı yönünde rapor vermişti. 18 Ekim 2003’de de hakim İbrahim Kozan, Erdoğan hakkında beraat kararı vermişti. 7. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Kozan daha sonra Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atanmış ve geçen yıl da bu görevden emekli olmuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset