"O emri hangi hayvan verdi"

  İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'in "Uludere'de 'vur emrini' asker verdi" açıklamaları Meclis'te sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu.Genel Kurul'da Uludere konusundaki sorulara, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Genel Ku

"O emri hangi hayvan verdi"

 

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'in "Uludere'de 'vur emrini' asker verdi" açıklamaları Meclis'te sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu.

Genel Kurul'da Uludere konusundaki sorulara, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Genel Kurul'u terk ettiği için Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker muhatap oldu.

BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Burada sayın Savunma Bakanı olmadığı için hayvancılık bakanına soralım. O daha iyi cevap verecektir. Uludere'de vur emrini hangi hayvan verdi" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise "Soru sorabilrisiniz ancak hakaret edemezsiniz" diyerek Kaplan'ı uyardı.

Hasip Kaplan ise, "Hayvan olmasa o emri vermezdi" dedi. Kaplan'ın bu sözleri üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da ayağa kalkarak Kaplan'ı uyaran Sadık Yakut'a tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler