"O dönem incelenecek"

Başbakan Tayyip Erdoğan, terör unsurlarının sınır dışına çekilmesi sürecinde TSK’nın operasyon yapıp yapmayacağı tartışmalarına nokta koydu “Ne onlar o kadar bu işte vurdumduymazdır ne de bizim güvenlik güçlerimiz. Herkes işini çok iyi biliyor” dedi. Erdo

"O dönem incelenecek"

Başbakan Tayyip Erdoğan, terör unsurlarının sınır dışına çekilmesi sürecinde TSK’nın operasyon yapıp yapmayacağı tartışmalarına nokta koydu “Ne onlar o kadar bu işte vurdumduymazdır ne de bizim güvenlik güçlerimiz. Herkes işini çok iyi biliyor” dedi. Erdoğan, 3’lü koalisyon dönemindeki ekonomik kriz ve devletin uğradığı zararla ilgili bir araştırma komisyonu kurulabileceğinin sinyalini de verdi.Moğolistan gezisi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçimlerin birleştirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

MUHATAP ALMAM
(Bahçeli’nin “Türk milleti ifadesini kullanmıyor” iddiası) Bu konularda Bahçeli’yi muhatap kabul etmem. O işin lafını yapıyor biz icraatını yapıyoruz.

O DÖNEMİ İNCELETECEĞİM
(Bahçeli’nin kendi dönemine ilişkin eleştiriler üzerine yaptığı, “hodri meydan, Yüce Divan dahil tüm yollara başvurun” açıklaması) Dönünce inceleteceğim arkadaşlarıma; incelesinler baksınlar. Bu bankaların 111 katrilyon kaybı var. Faiziyle beraber 246 katrilyonu buluyor. Şimdi böyle bir gerçek ortada duruyorken bunu inkâr ediyor. Geç onu, geliyoruz zorunlu tasarrufa. 3.5 yıl onların iktidarı dönemi, daha gerisi de var. 13.5 katrilyon da oradan var. KEY’e geliyoruz. 3.5 katrilyon tamamen bunların dönemine ait. Bunu da biz hallettik. Rakamlar ortada. Enflasyon, faiz oranları ortada. Bütün bunlardan sarfınazar ediyor, ‘Benimdönemde yok’ diyor. Şimdi hepsini çıkaracağız ortaya. Komisyon araştırsın. Kimbilir daha neler çıkacak?

RAHAT ÇALIŞSIN
(PKK’nın çekilmesiyle ilgili yazılı emir karmaşası) Bu kurumların daha rahat çalışabilmesini temine yönelik adım. Adım atalım ki kurumlarımız daha rahat çalışsın. Polis de asker de daha rahat çalışsın. Dolayısıyla yurt dışıyla alakalı şeylerde Bakanlar Kurulu’nun vermiş olduğu karar, yurt içinde de valiye verilmiş olan yetkiyle bu adımı atalım ki güvenlik güçlerimiz daha rahat çalışma zemini bulsun.

SULANDIRMA
(“PKK’lılar karakolun önünden geçecek ama asker müdahale edemeyecek” söylemi) Bunlar işi sulandıran söylemler. Bu konuda laf etmeye bile gerek yok. Ne onlar o kadar bu işte vurdum duymaz ne de bizim güvenlik güçlerimiz. Herkes işini çok iyi biliyor.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI
Anayasa yapım süreci ile ilgili yetki tamamen meclis Başkanı’nda. Bir iki hafta içinde nihai neticeyi açıklayacaktır. Netice açıklandıktan sonra daha önce de ifade ettiğim gibi B, C planları devreye girer. Ancak benim partili cumhurbaşkanı düşüncem şunu getiriyor; şu anda başkanlık, yarı başkanlık sistemine baktığınızda hepsinin partili olduğunu görürsünüz. Obama partilidir. Hollande partilidir. Almanya’ya gidinMerkel partilidir. Türkiye gelişmekte olan bir ülke. Böyle bir ülkede başkanlık sistemi endişelere sevk ediyorsa o zaman partili cumhurbaşkanlığı veya yarı başkanlık sistemiyle de bu adımlar atılabilir.

SAMİMİYET DESTEK GÖRÜR
(BDP ile birlikteliğin siyasi riskleri) Biz Anayasa değişikliği yaparken 26maddedemuhalefet birlikte hareket etti. Hatta, parti kapatma ile ilgili düzenlemede BDP bizi desteklemedi. Muhalefetle beraber hareket etti. Niyetiniz halis, samimi olsun millet zaten samimi niyeti gördü mü orada gerekli desteği verir.

DİNLEME OLAYI
(CHP’li İlhan Cihaner’in dinletmesi) Beyefendi, bir ülkenin başbakanını dinlettiğini kabul ettiğine göre, bu ülkede kimin ne yaptığını, hangi zihniyetin ne yapmak istediğini görebiliyorsunuz.

KONTRACI
Çözümsürecine yönelik ekipler Anadolu’ya dağıldılar. Onların karşısında kontra çalışma yapan birMHP var.

TC TARTIŞMALARI
“Bir zamanlar benimle ilgili ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’ demez, ‘TSK der’ diye köşe yazıları yazılıyordu. Sonra ben TSK’nın yazışmalarından örnekler verdim. Benzer bir şey burada. Bir logo çalışması yaptık. Ay yıldız altında da ‘T.C. Sağlık Bakanlığı’ yazıyordu eskiden. Şimdi ay yıldızın altında Sağlık Bakanlığı yazıyor. Olay bu. Oradaki ay yıldız neyi ifade eder?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler