Nusret Yılmaz kendini tanıttı

AK Parti Trabzon 24. dönem Milletvekili Aday Adayı Nusret Yılmaz Radyohaber61'de Özgür Bozbey'le "Siyaset Gündemi" adlı programa katıldı.

Nusret Yılmaz kendini tanıttı

AK Parti Trabzon 24. dönem Milletvekili Aday Adayı Nusret Yılmaz Radyohaber61'de Özgür Bozbey'le "Siyaset Gündemi" adlı programa katıldı.

YAYINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

NUSRET YILMAZ KİMDİR?

1971 Trabzon doğumluyum. İlkokul ve lise tahsilimi Trabzon’da yaptım. Daha sonrasında 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Ardından avukatlık stajımı ve ‘Adli Yargı Hâkim ve Savcılık stajımı tamamladım. Stajım dolayısıyla Trabzon, Ankara, Erzurum ve Kastamonu illerinde hâkim olarak görev yaptım. 2001 yılında bu görevimden istifa ederek serbest avukatlığa döndüm. Aynı yıl Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon merkez içi kurucu yöneticisi olarak görev aldım. Yaklaşık on yıldan beri Ak Parti’nin Merkez İlçe ve İl Teşkilatının çeşitli kademelerinde başkan yardımcısı sıfatıyla görev yaptım. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve başkanlık görevine hala devam etmekteyim. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. İyi bir Trabzonsporluyum. Trabzonspor’umuz siyaset üstü bir değerimiz, bir marka biz de bu markaya elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz.

TEMAYÜLÜN ARKASINDAN ANKARA’DA MÜLAKATLAR YAPILDI, NELER YAŞANDI?

Hızlı fakat sıkışık bir süreç yaşadı aday adayı arkadaşlarımız. Bu süreçte ilçe ziyaretleri yoğun bir şekilde devam etti. Teşkilat mensuplarına kendilerimizi projelerimizi anlatmaya çalıştık. Genel merkezimizin daha önceden kamuoyuna duyurduğu üzere aday belirleme noktasında belli bazı kriterler var denildi. Bunlardan bir tanesi temayül ama temayül tek başına aday belirleme kriteri değil. Daha sonradan Ankara’da yapılacak olan birebir görüşmeler mülakat, sonrasında kamuoyu yoklamaları ve ihtiyaç olursa tekrar yapılacak bir görüşme. Ve en nihayetinde bölgelerin dağılımı beklentiye göre oluşturulacak bir aday listesi ortaya çıkacaktır. Temayül ilk basamağıydı. Nihayetinde yaklaşık 2006 delegemiz temayülde oy kullandı. Bu tür seçimler iradenin sandığa yansıdığı yerlerdir saygı duymak lazım. Temayülden çok iyi netice alan arkadaşlarımız oldu. Hayal kırıklığı yaşayan, beklediğini alamayanlar da oldu. Ama burada insanların kendilerini tanıtmalarını, eksiklerini net bir şekilde belirleyebilmelerine fırsattır. Biz de bu manada baktık acaba eksiklerimiz nelerdir nerelerde eksiğimiz var, kendimizi hangi noktada ifade edemedik veya hangi noktalarda başarılı olduk diye yeniden değerlendirme fırsatı sundu bize. Sonrasından genel merkeze Ankara’ya çağrıldık. Ankara’da gayet samimi bir ortamda görüşmelerimiz oldu. Bizim bulunduğumuz Trabzon heyetini görüşmeye davet eden oradaki heyetimiz de çok samimi bir heyet idi. Arkadaşlarımızın genelinde bu düşünce hakim yani heyetin bu tavrından çok memnun oldular. Güzel duygularla Ankara’dan ayrıldık. Bizim almış olduğumuz intiba güzeldi. Trabzon’dan çağırılan aday adayı arkadaşlarımızın orada sergilemiş olduğu bir tablo vardı bu da ayrıca memnuiyet verici. Ayrıca diğer iller tarafından da bu manada takdir edildi. Yaklaşık orada bulunan aday adayı arkadaşlarımızın hepsi bir arada kalmaya çalıştık. Sırası gelen ve görüşmeye daha önceden giden arkadaşlarımız sonradan diğer bekleyen arkadaşlarımızın yanına geldiler onlarla görüştüler, görüş alış verinde bulundular. Bazı arkadaşlarımızın da en son görüşmeye katılan arkadaşımızın çıkışına kadar orada beklediler. Yani bu birbirine duyulan saygının, güvenin ve samimiyetin ifadesidir. Bu arada Trabzon orda başarılı bir imtihan verdi.

SİYASET HAYATINIZ NASIL GELİŞTİ?

Yaklaşık on yıldır AKP ile siyasete başladım, bu çatı altında siyaset yapıyorum. Haziran 2011 seçimleri çok önemli. Sayın başbakanım da sıkça vurguladığı üzere yeni bir anayasa düzenlenecek. Bu konuda toplumun genel bir beklentisi de var. Sivil toplum örgütleri ve toplumumuz da bir beklenti içinde. Bu dönemde her ne kadar esaslı değişiklik yapılmışsa da bu yeterli değil. Hatta bazı sivil toplum örgütleri hatırlarsanız yemez şeklinde görüşlerini yansıttılar. Mevcut anayasamızda ülkemizin arzuladığı reformları gerçekleştirmesi çok daha ileri noktalara ünlenin taşınabilmesi mümkün gözükmüyor. Bazıları içinse bu anayasa ülkenin sırtında bir kambur olarak gösteriliyor. Türkiye’nin bu kamburdan kurtulması lazımdır. 2011 seçimlerinden sonra ittifakla beklenti o doğrultuda olduğu için yeni anayasa hazırlanacaktır. Bende on yıllık edindiğim tecrübe ve 18 yıllık hukukçulumuzla beraber, tecrübeyle birlikte bu anayasayı hazırlayacak meclis içerisinde bulunan onur ve şerefini yaşamak istiyorum. Bu birikimimi orada sarf etmek istiyorum. Siyasetin içerisinde yer almamız nedeniyle gerek kamu görevinde gerek avukatlığımızda gerek bir vatandaş olarak gerek yerel siyasetçi olarak elimizden geldiğince yine hizmet etmeye çalışıyoruz. Yani bu hizmet sevdamız hiçbir zaman değişmeyecek ama bir de yerinizde mütenasip yetki kullanabiliyorsunuz. Daha aktif rol oynayabilmek ve daha çok üretebilmek açısından Ankara’da bulunmak daha iyi gözüküyor. Trabzon’a gelecek yatırımları arttırabilmek ve köprü vazifesi görebilmek için talipli olduk. Ama istemekle talip olmak yetmiyor. Bizim de beklentilerimiz var diğer adaylar gibi ama bakalım ne olacak. Hayırlısı olsun diyoruz.

TRABZON’A MİLLETVEKİLİ OLURSANIZ NE GİBİ PROJELERLE GELECEKSİNİZ?

Siyaset de ekip işidir. Siyasette projelerin tek başına gerçekleştirilmesi mümkün değil ancak özellikle Trabzon’da son yıllarda memnuniyet bellidir ki bazı projelerin sahiplenmesi ve uygulanması için bir fikir birliğine varılmış. Bu manada bizim bireysel düşüncelerimizle beraber kamuoyunun beklentileri ve Trabzon’un ihtiyaçları noktasında şekillenen ve genel kabul gören projeler var. Projelerim değil projelerimiz diyoruz bizde. Şimdi bunlardan bir tanesi Trabzon kamuoyunda birinci plana oturduğu görünen demiryolu projesidir. Bu Abdülhamit döneminden beri düşünülen ama bugüne dek uygulanamamış hayati öneme ait projelerden biridir. Malumunuz Trabzon İpek yolu üzerinde önemli bir şehir, bu manada vizyon ve misyonu olan bir şehir fakat gelişen şartlara ayak uyduramamaktan belki bu özelliğini özellikle bavul ticaretinin son bulmasının ardından kaybetti. Aslında Trabzon bir ticaret şehri sosyal aktivitelerin yoğu olduğu bir şehirdir. Ama bunun tekrar geri getirilebilmesi ve canlandırılması için bunlardan bir tanesi demir yolu olduğuna inanıyoruz. Zira Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun yani GAP’ın uygulandığı bölgenin Karadeniz’e yani denizlere açılabileceği bir yer Trabzon olarak görülüyor. Bu sayede Trabzon Baltıklar Rusya’ya, Orta Asya’ya, İran’a, Çin’e hatta Hindistan’a açılır bir merkez konumuna gelebilir. Niye önemsiyoruz sadece birkaç rakamla ifade edilir takdirde daha net bir çağrışım yapabilir. Şimdi İran’ın yaklaşık yıllık ithalatı 160 milyar dolar civarında korkunç veriler bu. İran bu ithalatın çoğunda birleşik Arap devletler üzerinden Dubai’den yapıyor. Dubai’nin Avrupa Birliği’ne üye ülkelere uzaklığı deniz yoluyla 35 gün. Trabzon’a baktığımızda bu 15 gün yani bu süreç bile Trabzon çok cazip bir noktaya getiriyor.  Bunun yapılabilmesi açısından Çin başbakanının Türkiye’ye ziyareti esnasında finansın nasıl sağlanacağı konusunda anlaşma imzalanmış Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın ziyareti sırasında bu anlaşmalar teyit edildi. Dolayısıyla 10 yıllık sürede Çin kaynaklı finans taktiği yapılacak. Proje çalışmaları yapıldı. Şuan güzergâh belirleme çalışmaları devam ediyor, ihaleyi kazanan firma tarafından. Trabzon’un bu rüyası gerçekleşecek. Bu rüyanın gerçekleşmesini beklemeden de demir yolunun alt yapısının kurulması lazım yoksa arzuladığınız atılımı ve rekabetçi gücü elde edemezsiniz. Demir yolu haricinde limanın da düzenlenmesi kapasitesinin arttırılması gerekiyor. Trabzonlu firmalarımız Samsun ve Zonguldak üzerinden ticaretini gerçekleştiriyor. Bunların Trabzon’a aktarılması bunlardan istifade edebilmemiz gerekiyor. Trabzon hava limanı da çok önemlidir. Trabzon’a çok şey kattığı gibi bölgeye de çok şey katıyor. Havaalanı pistinin de yetersiz kaldığı aşikâr. Fakat bulunduğu konum ile hassas bir konumu var orada yeni bir pistin eklenmesi konusunda bazı sıkıntıları var. Bunların aşılması gerekiyor bu konuda çalışmalar var.

TRABZON SANAYİ MERKEZİ OLARAK GÖRÜLEN BİR YER DEĞİL

Trabzon’un aracılık haricinde bir üretim merkezi haline getirilmesi gerekiyor. Nakil ettirilenlerin Trabzon’da yetiştirilmesi daha kazançlı olacaktır. Bugün coğrafi koşullar her şeye el verse de Trabzon büyük sanayi merkezlerinin kurulacağı bir yer olarak gözükmedi. Daha ziyade tarım, ticaret, balıkçılık, hizmet sektörü ile geçimini sağlayan bir şehir görüntüsündeydi. Mevcut yapı değiştirilerek de katkı yapılabilir. Trabzon’da doğum oranı fazla 2 yılda Arap ülkelerinden gelen çok fazla göç var. Bu gelenlerde Trabzon’un doğası için geliyor. Deniz turizminin yanında yayla turizmi de var. Geleni memnun edersek daha iyi olur. Trabzon’un %23’ü tarım alanı % 39’ orman fındıklık %24 ü mera yayla olarak görünüyor. Alternatif ürünler yetiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu nokta teşvik yapılırsa güzel olur. Ormancılık yapılabilir buna yönelik bir girdi sağlanabilir. Hayvancılıkta teşvik yapılmalı. Geçmişte geleneklerimizle birleştirilebilir. Yaylacılık turizmini arttıracağız. Kültür turizminin terfik edilmesi gerekiyor. Kongre turizmi de iyi kazanç oluyor ama bize kongre merkezi lazım.

NEDEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUNUZ?

Siyasete yabancı değiliz. İsmimiz AKP ile anıldı. Aile karşısında sorumluluklarımız var onları karşılamak zorundasınız. Bu coğrafya bu millet bize imkânlar sundu. Trabzon standartlarına karşı kötü standart vermedi. Daha çok şeyler vermenin zamanı geldiğine inandığımız için aday adayı olduk. Daha aktif olmak için aday adayı olduk. Bu manada destek gördük. Kamuoyundan yakınlarımızdan kendi ilçelerimizden çok büyük destek geldi bu da insanı çok mutlu ediyor. Sevilmek takdir almak güzeldir. Sonu inşallah hayırlı olsun.

ADAY SAYISINI NASIL KARŞILIYORSUNUZ?

Adayların fazlalığını bir zenginlik olarak görüyorum. Doğru işler yaptığının göstergesidir. İnsan başarılı olduğu yerde olmak istiyor. AKP bu merkezlerden bir tanesidir. Bu zamana kadar yaptıklarının teminatı gelecekte yapılanlara işarettir.

AKP içinde tatlı bir yarış ama bizde şöyle bir duygu vardır talipli olursunuz daha sonraki isimlerin peşine düşersiniz. Şahıstan çok grup işi önemlidir. Belirlenen kişi bizim adayımızdır ve onun başarısı için çalışırız. O başarı aslında şahsın başarısı değil partinin başarısı dolayısıyla toplumun başarısı olduğuna inanırız. Çünkü halka yansıyacaktır. Herhangi bir şekilde birbirini suçlama olmamıştır. Seçim çalışmaları boyunca da birbirimize yardım ediyoruz. Hepimiz birbirimizi ben olarak görüyoruz.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN ADAY ADAYI OLMASINI NASIL KARŞILIYORSUNUZ?

Erdoğan Bey, Trabzon’a katkısı olan biridir. Çok hizmeti geçmiştir.

MİLLETVEKİLİ OLUNCA ANKARA’DA KALACAKLARDAN MISINIZ, YOKSA HALKLA ÇALIŞACAK MISINIZ?

Biz sadece seçim zamanları halkımızın yanına gitmiyoruz. Meclis tatile gününde milletvekillerimiz program yapılır. Mahalle ziyaretleri yaparlar. Ankara’ya çakılı bir ziyaret anlayışımız yoktur. Türkiye’de bunu değiştiren siyasi parti konumundayız. Bundan sonra seçilecek arkadaşlarım ve ben de bu konumdayım.

Biz hizmet etmek istiyoruz. Ne kadar çok katma değer yapabilirsek bu topluma, ne kadar çok şey katarsak o kadar memnun olacağız. Şunun garantisini vereyim siyaset içi veya dışı ne olursa olsun benim bu anlayışım da değişmeyecek. Bu topluma ne verebilirim, nasıl katkı sağlayabilirim bunun peşindeyim.

TRABZON HALKINA MESAJI…

Ben Trabzon sevdalısıyım bu şehrin bu şehri seviyorum buranın bir büyüsü olduğuna inanıyorum. Yaşadığımız bazı sıkıntılara rağmen bu şehri seviyorum bu sıkıntılarında burada yaşamaya tat kattığına inananlardanım. Bu şehir asgari düzeyde her kafa yapısından insanı istediğini verebiliyor. Bakın şehirdesiniz, tabiatı istiyorsanız biraz yukarı çıkıp doğayla iç içe olabilirsiniz. Projeci bir başkanımız var başarılı biri. Projelerini yerine getiriyor. Bu da bir şans desteklenmesi gerekiyor. El ele verip Trabzon’u yaşanabilir hale getirmemiz gerek.

Sivil siyasetin güçlenmesi taraftarıyız, yapmacı zihniyete karşıyız. Zaten parti kuruluşumuzda bu var. Siyasetin bir uzlaşı alanı olduğuna inanıyoruz. Meşruiyetin halkın genel kabulünden geçtiğini bilen ve hukuki meşruiyetin TC anayasası olduğu anlatışını temsil ediyoruz. Bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. Ortaya atılan bu projelerin de Trabzon halkının takipçisi olmasını istiyorum. Halkımızın sağduyularına güveniyorum. Bu seneki beklentilerimin en büyüğü şampiyonluk kupasının Trabzon’a gelmesidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler