Numan Kurtulmuş ana dili bakın neye benzetti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de herkes kendi dili ve kültürünü dilediği şekilde yaşayacak. Çünkü inanıyoruz ki, ana dili ana sütü kadar kutsaldır" dedi.Kurtulmuş, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Emin Er İmam

Numan Kurtulmuş ana dili bakın neye benzetti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de herkes kendi dili ve kültürünü dilediği şekilde yaşayacak. Çünkü inanıyoruz ki, ana dili ana sütü kadar kutsaldır" dedi.

Kurtulmuş, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Emin Er İmam Hatip Kız Meslek Lisesinin açılış töreninde, yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinin cumhuriyet tarihi boyunca toplumun tüm kesimlerinin üzerinde ittifak ettiği en önemli sosyal proje olduğunu belirtti.

Son yıllarda Türkiye'de önemli mesafeler alındığını vurgulayan Kurtulmuş, "Artık başörtülü doktorlar da olacak. Mühendisler, üniversite profesörleri, fizik mühendisleri, başörtüsüyle okumak isteyen, hayatın her yerinde olmak isteyen insanlar olacak. Bu şanslı dönemin şartlarını en iyi şekilde değerlendireceksiniz" dedi.

Demokratikleşme Paketi ile Türkiye'de bir zihniyet değişimi yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu paketin ana fikri Türkiye'de devlette bir zihniyet değimini ortaya koymuş olmasıdır. Önceden imam hatip liselerinin kapısına niçin kilit vuruluyordu? Niçin imam hatiplerin önü kesiliyordu, niçin başörtülülerin önü kesiliyordu? Çünkü devlet, 17-18 yaşındaki başörtülü kız çocuğundan korkuyordu da onun için. Öncesinde devlet, bu milletin farklı inançlarına, mezhep ve meşreplerine sahip olan insanlarına korkuyla, kuşkuyla bakıyordu. Bu pakette bu zihniyet değişimini ortaya koymak mümkün oldu."

ZİHNİYET DEĞİŞİMİ

Devletin, bilinen bir lisanın dışında kendi ana dilini konuşanlardan da korktuğunu ve çekindiğini savunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Birisi Kürtçe konuştuğu zaman, birisi Arapça konuştuğu zaman, birisi Zazaca veya başka lisanla konuştuğu zaman onu bilinmez bir lisan olarak kabul ediyor ve ondan çekiniyordu. Türkiye'nin, bırakın resmi televizyonlarında, özel televizyonların da bile mesela Kürtçe şarkı söylemenin yasak olduğu günleri hatırlıyoruz. İnsanların atalarından babalarından gelen köy isimlerini ezbere nasıl değiştirildiğini, şehir ve kasabaların, ilçelerin isimlerinin nasıl değiştirildiğini biliyoruz. İşte bu paketle birlikte vatandaşına korkuyla bakan, vatandaşlarını ötekileştiren bu zihniyetin değişiminin izlerini görüyoruz. Türkiye'de herkes kendi dili ve kültürünü dilediği şekilde yaşayacak. Çünkü inanıyoruz ki, ana dili ana sütü kadar kutsaldır. Hiç birimiz hangi anadiliyle dünyaya geleceğimizi tespit etmiyoruz, ama şunu biliyoruz. Dillerimizin ve renklerimizin farklı farklı olması Allah'ın varlığının, birliğinin işaretlerindendir."

Paketin, herkesin dilediğini dilediği şekilde yaşayacağı inanç, yaşama ve fikir özgürlüklerini teminat altına alacağını aktaran Kurtulmuş, "Gaziantep'te Şahinbey'deki işsiz kardeşimle, Yüksekova'daki çoban kardeşimle, Çankaya'daki Cumhurbaşkanımızın bir tarağın dişleri gibi eşit olduğu Türkiye'yi inşallah hep beraber kuracağız. Bunlar onun adımlarıdır. Yeni Türkiye'nin inşasının adımlarıdır" diye konuştu.

MİLLET ASLINA DÖNÜYOR

Kurtulmuş, devlet yönetiminde vatandaşından korkmayan bir anlayışın ortaya konulacağını anlattı.

Türkiye'de, devletin bir zihniyet değişimi içerisinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önceden devleti yönetenler belki böylesine toplumsal büyük bir başarıya ulaşmış, toplumsal mutabakatı sağlamış imam hatip liselerinin önünden geçerken belki korkuyorlar, belki ürküyorlardı. Belki farklı inanç kesimlerinin insanlarının yanından geçerken korkuyorlardı. Belki cemevlerinin önünden geçerken korkuyorlardı. Belki kiliselerden çekiniyorlardı. Ama şimdi herkesin inancına saygı göstermenin, devlet olmanın en temel vasfı olduğuna inanıyor. Çünkü biliyoruz ki aslolan devlet değil, aslolan millettir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' lafı boşuna söylenmiş bir söz değildir. Aslolan millettir, aslolan sizlersiniz. 76 milyonun tamamıdır ve şimdi bu millet aslına dönüyor, aslına rücu ediyor, kendi kökleri üzerinde yeniden ayağa kalkıyor."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da sıkıntıları hep birlikte aşarak Gaziantep'i eğitimde üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Okula adı verilen ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Mehmet Emin Er'in oğlu Mehmet Er de babasının Gaziantep ile özdeşleştiğini hatırlatarak, Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 2,5 milyon liraya malolan 32 derslikli okulun açılışı yapılarak, sınıflar gezildi.

Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Abdulhamit Gül, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler