Numan Kurtuldu, Mehmet Bekar kaldı...

 "Biz siyasette ittifaklarımızı asla ve asla kapalı kapılar ardından yapmayacağız. Türkiye'nin ve dünyanın egemenlerinden vize alacak onay alacak bir siyaset geliştirmeyeceğiz. Sahnede kimin rol aldığı ile de ilgili değiliz. Figüran olarak sahne arkasında

Numan Kurtuldu, Mehmet Bekar kaldı...

 

"Biz siyasette ittifaklarımızı asla ve asla kapalı kapılar ardından yapmayacağız. Türkiye'nin ve dünyanın egemenlerinden vize alacak onay alacak bir siyaset geliştirmeyeceğiz. Sahnede kimin rol aldığı ile de ilgili değiliz. Figüran olarak sahne arkasından ne zaman rol oynama zamanımız gelecek diye beklemeyeceğiz. Biz bu ülkede ve dünyada uygulanan yanlış siyasetlerin alternatifi olarak oyunu değiştirmek için düzgün bir senaryo için ortaya geldik. Bir ittifak olacaksa bu sadece halkımızla olan ittifak olacaktır." 
 
Saadet Partisi'nden olayı bir şekilde ayrılan Numan Kurtulmuş, 1 Kasın 2010 tarihindeki bu konuşmasıyla yol arkadaşı Mehmet Bekaroğlu ile birlikte HAS Parti'yi kurdu.  Saadet Partisi'nden ayrılarak Mehmet Bekaroğlu ile yola çıkan Kurtulmuş, bu tarihi de Türk siyaseti için bir milat olarak değerlendirmişti. 
 
Ancak aradan geçen zaman beklenmedik gelişmeleri de beraberinde getirdi ve Numan Kurtulmuş ve arkadaşları HAS Parti'yi kapatarak AK Parti'ye geçti. Düğn yapılan AK Parti kongresinde de parti rozetlerini takarak resmen AK Partili oldular.
 
Atılan bu adım Kurtulmuş ile Bekaroğlu'nun kader arkadaşlığının sonu olurken iki siyasetçinin  yollarını da tamamen ayırmış oldu. 
 
Yollar ayrılırken de geride Bekaroğlu'nun HAS Parti'nin kapatılmasının ardından söylediği şu sözler kaldı;
 
"Evet, korkuyorlar, korksunlar tabi, korkmalılar zaten. İkiyüzlüler, çoklukla övünenler, kendilerinden emin olmayanlar, insanları aldatanlar, yalan söyleyenler korksunlar, onlar zaten korkaktır..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset