’’Niçin bu kadar ilgi duyuyor kendilerinden öğrenmek lazım’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusuna Rusya'nın ilgisini yersiz bularak, "Rusya'nın Suriye'ye bir sınırı yok. Öyleyse Rusya bu işe niçin bu kadar ilgi duyuyor bunu kendilerinden öğrenmek lazım" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jaz

’’Niçin bu kadar ilgi duyuyor kendilerinden öğrenmek lazım’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusuna Rusya'nın ilgisini yersiz bularak, "Rusya'nın Suriye'ye bir sınırı yok. Öyleyse Rusya bu işe niçin bu kadar ilgi duyuyor bunu kendilerinden öğrenmek lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya savaş uçaklarının Suriye'ye gerçekleştirdiği saldırılar hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme yapacağını belirterek, "Kendileriyle daha önce Moskova'da yaptığım görüşme çerçevesinde Dışişleri Bakanlarımızın yaptığı görüşmeler ve bundan sonraki süreci kendileriyle değerlendireceğim. Bu konudaki üzüntülerimi de kendisine özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu konuda attıkları adımı, yaptıklarını tekrar gözden geçirmelerini iki dost ülke olarak kendilerinden isteyeceğim. Çünkü bölgede ızdırabı, derdi olan biziz. Rusya'nın Suriye'ye bir sınırı yok. Niçin bu denli bu işin içerisine giriyor? Ama benim sınırım var 911 kilometre. Ben her an buradan rahatsızım. Şu anda 2 milyon insan bana geldi Rusya'ya değil. Bu 2 milyon insana biz bakıyoruz, Rusya bakmıyor. Öyleyse Rusya bu işe niçin bu kadar ilgi duyuyor bunu kendilerinden öğrenmek lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler