''Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Celal Tekinbaş açıklamalarda bulundu.Tekinbaş, Ak parti ve onun beslendiği siyasi geleneğin çok eski yıllardan beri ailesinin geleneksel tercihi olduğunu ifade ederek, "İmam-Hatip yıllarından beri her ves

''Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Celal Tekinbaş açıklamalarda bulundu.

Tekinbaş, Ak parti ve onun beslendiği siyasi geleneğin çok eski yıllardan beri ailesinin geleneksel tercihi olduğunu ifade ederek, "İmam-Hatip yıllarından beri her vesile ile doğal olarak siyasetin içindeyiz. Malumunuz o zamanlar sadece imam hatipli olmak bile bir siyasi görüşün tabii üyesi ya da taraftarı olmak anlamına geliyordu.

Bu süreçte aile büyüklerimizden ağabeyim Mustafa Tekinbaş üç dönem Ak Parti Trabzon-Araklı ilçe başkanlığı yaptı. Yani sorunuz bağlamında ben de kendi kendime  "Neden siyasetin içinde olmak istiyorsun" diye sordum ve devamında kendime verdiğim cevap şuydu "Neden siyasetin içinde değilsin"

Mesleki kariyer planlamamızın geldiğimiz son aşamasında bir hizmet aracı olarak siyaseti seçerek gelecek dönemler için Ak Partiye ve onun memleket ve hizmet algısına bir siyasi  nefer olarak devam etmek arzusundayım.

Hülasa siyaset bizim için bir tercih ya da bir karar değildir. Siyaset bizim çocukluk yıllarımızdan beri yaşadığımız sürecin doğal ve kaçınılmaz sonucudur.

Önce kendime sonra bizi sevenlere ve memleketime olan borcum olarak bakıyorum siyasete.Bu anlamda "Neden olmadın" sorusuna cevap vermeK, vesilelere kapı aralamak ve nasibin peşinden gitmek gibi bir çeşit niyet beyanıdır tavrımız. Mevla nasip ettiyse ve hayırlıysa diliyorum.
" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset