Ne yüzle şehit cenazesine gidiyor

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, AK Parti hükümetini eleştirerek, "Hangi yüzle şehit cenazelerine katılıyorlar? Milli Eğitim Bakanı, ataması halen yapılmayan 350 bin öğretmenden özür diliyor. Özürleri kabahatlerinden büyük" ifadelerini kullandı

Ne yüzle şehit cenazesine gidiyor

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, AK Parti hükümetini eleştirerek, "Hangi yüzle şehit cenazelerine katılıyorlar? Milli Eğitim Bakanı, ataması halen yapılmayan 350 bin öğretmenden özür diliyor. Özürleri kabahatlerinden büyük" ifadelerini kullandı.
 CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Merkez İlçe Başkanı Turgay Güngör ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-İş Sendikası Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Eğitim-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Mehmet Akıncı, Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen CHP heyeti, görüş alışverişinde bulundu.
 Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akıncı, "Ankara'daki eylemde bize destek veren CHP'ye teşekkür ediyoruz. Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Yanlışları söyleriz. Laik devleti, cumhuriyeti savunan herkesle anlaşırız. Eğitimciye canlı kalkan oluruz. İktidar kim olursa olsun yanlışları söyleriz" dedi.
 CHP Merkez İlçe Başkanı Turgay Güngör ise, "Eğitim-İş, öğretmenlerimizin hakları ile ilgili olarak her zaman duyarlı olmuş ve tepkisini ortaya koymuştur. Biz, CHP olarak öğretmenlerimizin hakları ile ilgili olarak her zaman kendilerine destek veririz" diye konuştu.
 CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu ise, ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "CHP olarak sendikaların çalışmalarını çok yakından izliyoruz. Muhalefet olarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar. Meclis TV yayınları kısıtlandı. Milletvekillerinin konuşma süreleri kısıtlandı. Halktan korkuyorlar. Ama biz CHP olarak yanlışları her yerde anlatacağız. Başbakan PKK için, 'Onlar da görevini yapıyor, biz de yapıyoruz' diyor. PKK'nın ne görev yaptığını açıklasın da bu halk öğrensin. Şehit
cenazeleri ise sıradanlaştı. İktidarın bakan veya milletvekilleri cenazelere hangi yüzle gidip başsağlığı diliyor? Bu anne-babalar çocuklarını sizlere teslim etti, güle oynaya askere gönderdi. Geriye cenazeleri geliyor. Gerekirse hepimiz şehit oluruz. Her gün yeni bir acı ile uyanıyoruz. Son olarak anne karnındaki bebeğe bile kurşun sıkıldı. Bu iktidar bu anlayışla terörü çözemez. Ataması yapılmayan 350 bin öğretmenden Milli Eğitim Bakanı özür diliyor. Özürleri kabahatlarinden büyük. Biz iktidar olsaydık
350 bin öğretmenin atamasını yapacaktık" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset